April 14, 2024

Deși în România subiectul consumului de insecte a rămas încă controversat, în alte părți ale lumii această practică devine tot mai des întâlnită și chiar apreciată.

Din Asia până în America, preparatele culinare ce includ lăcuste, viermi sau chiar tarantule câștigă teren în restaurante și magazine.

Cu toate acestea, în România, făina de insecte nu a fost încă acceptată pentru consum, iar chiar și în Italia s-a iscat un val de reacții după ce Comisia Europeană a autorizat acest lucru.

De la tarantule la viermi de făină

Chefii renumiți din întreaga lume au introdus insectele în meniurile lor, oferind preparate inovative precum tarantula în crustă cu piure de cartofi sau popcorn cu lăcuste.

Consumul de insecte se răspândește în întreaga lume. Statele care au " îmbrățișat" acest trend: care sunt cele mai inedite combinații

În Mexic, lăcustele sunt cele mai populare printre consumatori, în timp ce în Africa de Sud se preferă viermii.

Thailanda aduce pe masă ouăle de furnică, iar în China chiar și scorpionii sunt consumați tot mai des.

Sursă de proteine sustenabilă

În Occident, viermii de făină devin din ce în ce mai populari, fiind considerați o sursă sustenabilă de proteine și fiind utilizați în diverse preparate culinare, de la salate până la produse de patiserie.

Mai mult, în școlile din Olanda, copiilor le sunt oferite insecte la masa de prânz, subliniind astfel acceptarea acestei practici în rândul tinerilor.
Consumul de insecte se răspândește în întreaga lume. Statele care au " îmbrățișat" acest trend: care sunt cele mai inedite combinații

Receptivitate diferită în funcție de cultură

Deși în anumite părți ale lumii consumul de insecte este primit cu entuziasm, în alte locuri persistă reticența sau chiar respingerea totală.

Românii, de exemplu, au manifestat o puternică critică față de această practică, însă unii dintre ei au încercat totuși delicatesele atunci când au călătorit în alte țări.

Cu toate că subiectul consumului de insecte poate genera controverse și reacții diferite în funcție de cultură și tradiție, este clar că această practică își găsește tot mai mult locul în peisajul culinar mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *