December 2, 2023

Noua decizie a Consiliului Federal din Elveția aduce schimbări semnificative pentru șoferii de mașini electrice, în timp ce ministrul Mediului din România anunță posibila reducere a ecobonusului pentru Programul Rabla Plus.

Într-un context global de trecere la mașinile electrice, Elveția reacționează la creșterea vânzărilor și decide să impoziteze posesorii acestor autoturisme într-un mod similar cu mașinile pe benzină.

Această schimbare va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024 și are potențialul de a afecta un număr semnificativ de șoferi elvețieni.

Programul Rabla Plus

În paralel, șoferii din România așteaptă cu interes dezvoltările Programului Rabla Plus.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că, deși speră la un buget mai mare pentru program, nu exclude posibilitatea unei reduceri a ecobonusului pentru mașinile electrice.

O posibilă scădere de la 10.000 de euro la aproximativ 7.000 de euro ar putea afecta deciziile viitorilor cumpărători de mașini verzi în țară.

Astfel, schimbările din taxarea mașinilor electrice aduc provocări în Elveția și România, unde comunitățile de șoferi și autorități se adaptează la evoluția industriei auto și a politicilor fiscale.

Top 9 cele mai ieftine mașini electrice de pe piața din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *