December 2, 2023

Creșterea prețurilor la energie i-a făcut pe români să economisească și să se ferească de aparatele electrocasnice. Astfel, pentru a plătit mai puțin, gospodinele au renunțat la o parte din ajutorul în bucătărie. Însă, acest lucru nu este necesar, iar cu aparatele electrocasnice potrivite efortul depus se înjumătățește și la fel se întâmplă și cu factura la curent.

Cei care au scos din priză toate aparatele electrocasnice în speranța că vor face economii considerabile s-au înșelat. Cu aparatura potrivită nu numai că scăpăm de multă muncă, dar și putem economisii mai bine de 40% la factura de energie electrică. Iată cele cinci electrocasnice pe care trebuie să le ai neapărat în bucătărie.

(CITEȘTE ȘI: ELECTROCASNICUL PE CARE TOȚI ROMÂNII ÎL FOLOSESC ZILNIC, CARE CONSUMĂ CÂT 44 DE BECURI LED. ÎȚI „UMFLĂ” FACTURA LA CURENT FĂRĂ SĂ-ȚI DAI SEAMA!)

5 aparate electrocasnice esențiale

Așa cum spuneam, pentru a face economii la factura de curent nu înseamnă că trebuie să scoatem din priză toate electrocasnicele din casă. Unele dintre ele sunt esențiale și chiar ne ajută să facem economii considerabile.

  • Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase este o alegere excelentă dacă vrem să facem economii. Pe piață sunt disponibile numeroase modele, iar pentru a economisi atât la factura de curent, cât și la detergenți, este indicat sa achiziționezi modele moderne, care sunt concepute exact pentru acest scop. De asemenea, este de menționat și faptul că mașina de spălat vase dozează foarte bine cantitatea de apă folosită și consumă mult mai puțin comparativ cu spălatul tradițional.

  • Cuptor electric

Cuptorul electric face viața gospodinelor mult mai ușoară, ajutându-le să reducă mult timpul petrecut în bucătărie. De asemenea, noile cuptoare electrice sunt rapide și consumă puțin curent. De precizat este că atunci când vă doriți să achiziționați un astfel de aparat trebuie să optați pentru unul care nu necesită preîncălzire.

  • Filtru de cafea

Din bucătăria consumatorilor de cafea nu trebuie să lipsească un filtru de cafea. Acest aparat reprezintă cea mai eficientă și ieftină metodă prin care poți să obții o cafea de senzație. De asemenea, cu ajutorul unui filtru de cafea, poți prepara o cantitate mai mare, suficientă pentru întreaga zi, iar astfel nu o să mai consumi curent sau apă pentru o nouă ceașcă de cafea.

  • Cuptor cu microunde

Atunci când vine vorba de încălzirea mâncării, din bucătărie nu trebuie să lipsească un cuptor cu microunde. Acesta reprezintă cea mai eficientă metodă de a încălzi mâncarea, este rapid si consumă puțin curent. De exemplu, dacă vorbim strict de încălzirea mâncării, cuptorul cu microunde face asta cu jumătate din curentul folosit de un cuptor electric.

  • Fierbător electric

Din bucătăria oricui nu ar trebui să lipsească nici un fierbător electric. Acest aparat este unul extrem de eficient, dar și practic. Ajută la fierberea apei, astfel prepararea unui ceai sau opărirea legumelor se face printr-un efort minim și cu un consum la fel. Fierbătorul își face treaba rapid și folosește foarte puțin curent electric.

(VEZI ȘI: CUM AR TREBUI AȘEZATE ALIMENTELE ÎN FRIGIDER, PENTRU A NU SE STRICA. CE NU SE PUNE NICIODATĂ ÎN RAFTURILE DIN UȘA ELECTROCASNICULUI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *