May 24, 2024

Alertă pentru toți posesorii de Citroën! Peste 600.000 de mașini fabricate între 2009 și 2019 sunt chemate înapoi în service din cauza unor probleme cu airbag-urile. Compania a trimis mai multe notificări către proprietari și a început să programeze reparațiile.

Citroën retrage din service peste 600.000 de autoturisme produse între 2009 și 2019, distribuite în circa 20 de țări. Defecțiuni la airbag au fost identificate în modelele C3 și DS3, iar reprezentanții companiei au demarat acțiuni de remediere.

Citește și: UN GIGANT AUTO VA INTRA PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! REPREZENTANȚII AU SEMNAT CONTRACTUL ȘI AU ANUNȚAT CÂND VA ÎNCEPE DISTRIBUȚIA DE MAȘINI

Defecțiuni la 600.000 de autoturisme Citroën

Reprezentanții Citroën au convocat proprietarii de aproximativ 497.171 de mașini Citroën C3 și 108.601 de modele DS3 din peste 20 de țări din Europa de Sud, Africa de Nord și Orientul Mijlociu pentru a remedia probleme tehnice. Aceste vehicule, produse între 2009 și 2019, au fost chemate în service întrucât nu se mai comercializează în prezent.

Peste 600.000 de mașini au fost chemate înapoi în service din cauza problemelor legate de „deteriorarea gazului utilizat în sistemul de airbag, care se modifică în timp”, conform spuselor unui reprezentant oficial. Potrivit declarației, mai multe componente ale airbag-ului ar putea fi afectate.

„Atunci când gazul se deteriorează, poate afecta anumite piese care intră în componenţa airbag-ului şi atunci când airbag-ul se declanşează, în caz de accident, pot exista particule sau mici piese care ar putea fi proiectate şi să provoace răniri”, a  spus purtătorul de cuvânt.

Începând din luna mai, posesorii de mașini Citroën au început să primească notificări referitoare la necesitatea de a aduce vehiculele în service. Aceștia sunt rugați să se înregistreze pe platforma online, urmând să fie contactați ulterior pentru programarea unei reparații gratuite.

Citroën, fondată în 1919 de André Citroën, a fost pionier în introducerea producției în masă în Europa, adaptând tehnici similare celor utilizate de Henry Ford. Unul dintre cele mai notabile inovații a fost introducerea suspensiei hidropneumatice în modelul Citroën DS din 1955, evidențiindu-se prin designurile sale futuriste și îndrăznețe.

Cu o atenție deosebită asupra confortului și tehnologiei, Citroën a impulsionat experiența pasagerilor prin introducerea suspensiei hidropneumatice, asigurând un nivel superior de confort și adaptabilitate la diverse condiții de drum.

Citește și: NOUA TAXĂ PENTRU ROMÂNI VA FI AMÂNATĂ! CÂND VA FI APLICATĂ MĂSURA, DAR ȘI CE PERSOANE SUNT ÎN VIZORUL ANAF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *