June 16, 2024

Luni, 27 mai 2024, o dispariție îngrijorătoare a avut loc în Dolj. Stan Raisa Maria, o fetiță în vârstă de doar 2 ani și jumătate, a dispărut fără urmă din fața locuinței sale din zona Breasta-Craiova.

Ultima dată, fetița a fost văzută jucându-se alături de mai mulți copii în fața curții casei sale.

Semnalmentele Raisei Maria:

  • Înălțime: 100 de centimetri
  • Greutate: 12-14 kilograme
  • Ochi: căprui
  • Păr: șaten, scurt și ondulat
  • Îmbrăcăminte: tricou galben, pantaloni lungi de culoare negru
  • Desculță

Autoritățile din Dolj au făcut apel către cetățeni pentru orice informație care ar putea ajuta la găsirea fetiței.

Oricine o vede pe Raisa Maria sau are informații despre locul unde s-ar putea afla este rugat să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.

Operațiunea de căutare:

Pentru a o găsi pe micuță, autoritățile au mobilizat resurse considerabile. Un elicopter SMURD a fost pus la dispoziție, iar Centrul Național de Analiză Date Salvamont-Vodafone de la Târgu Jiu a fost activat pentru a folosi programul SARUAV, bazat pe inteligența artificială a imaginilor colectate de drone.

„La solicitarea Inspectoratului Judeţean de Poliție al județului Dolj, două echipe de salvatori din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj și cel al Consiliului Judeţean Vâlcea se deplasează către zona Breasta-Craiova pentru a se alătura echipelor de căutare angrenate în găsirea copilului de 2,5 ani dispărut de acasă.

De asemenea, a fost activat Centrul Naţional de Analiză Date Salvamont-Vodafone de la Târgu Jiu pentru analiza cu programul SARUAV bazat pe inteligență artificială a imaginilor colectate de drone”, a transmis, luni seară, Salvamont România.

Aceasta este o situație extrem de urgentă și sensibilă, iar autoritățile fac apel la toți cetățenii să fie vigilenți și să colaboreze pentru a aduce fetița în siguranță acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *