December 2, 2023

Alocații 1 ianuarie 2024. Sunt vești îmbucurătoare pentru copiii români. Începând cu anul viitor, alocațiile vor fi majorate. Iată mai jos, în articol, cât vor primi copiii care au până în doi ani și cei care au vârsta de până la 18 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Vești favorabile pentru copiii din România. Începând cu data de 1 ianuarie 2024, acestora li se vor majora alocațiile. Potrivit informațiilor, creșterea va fi pentru două categorii, după cum urmează:
– copiii care au vârsta de până în doi ani vor primi o majorare de 87 de lei;
– cei cu vârsta de până la 18 ani vor primi o majorare de 35 de lei.

De reținut faptul că, în momentul de față, alocația este de 631 de lei pentru copilul care are vârsta de până la doi ani sau pentru cei cu handicap. Pe de altă parte, copiii cu vârsta de până la 18 ani primesc 256 de lei. Această majorare vine pe fondul indexării cu rata inflației (variație între 5% și 10%).

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2.

Vezi și TABELUL SALARIILOR ROMÂNILOR | AFLĂ CÂȚI BANI AR TREBUI SĂ CÂȘTIGI ACUM, ÎN 2023, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTA TA ACTUALĂ

Alocațiile se majorează începând cu ianuarie 2024

Vezi și VEȘTI BUNE PENTRU O PARTE DIN PENSIONARI! CRESC PENSIILE CU 75%. CINE SUNT NOROCOȘII

Alocații 1 ianuarie 2024. Cum se aplică majorarea și care este noua sumă?

Având în vedere majorarea care va avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2024, vă arătăm și noile sume care vor fi încasate. Așadar, sumele vor fi următoarele:
– Copiii care au vârsta de până în doi ani vor primi o alocație de 718 lei, după majorare. Banii respectivi sunt primiți și de copiii care au handicap (până la 18 ani);
– Copiii cu vârsta de până la 18 ani (adică între 2 – 18 ani) vor primi o alocație în valoare de 291 de lei. Aceștia trebuie să urmeze o formă de învățământ – liceal, profesional.

De altfel, alocația a mai fost majorată și în anul precedent. Însă, este vorba despre cea de plasament. Un copil aflat în plasament la o familie, persoană sau asistent maternal primește 950 de lei.

Citește și BANI MAI MULȚI PENTRU ANGAJAȚII DIN ROMÂNIA. O ANUMITĂ CATEGORIE DE SALARIAȚI VOR PRIMI SUME PENTRU ACOPERIREA CHELTUIELOR DE NAVETĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *