May 17, 2024

Duminică, 6 august 2023, FCSB și CFR Cluj s-au înfruntat în cadrul etapei a patra din Superliga. Partida s-a disputat în Ghencea, echipa roș-albastră bifând astfel revenirea pe acest stadion după o pauză de opt ani. Regulile de intrare la meci au fost extrem de stricte, jandarmii verificând până și bagajele arbitrilor.

Duminică seară, FCSB a primit vizita celor de la CFR Cluj în etapa a patra din Superliga. Partida s-a jucat în Ghencea, echipa lui Gigi Becali revenind aici după o pauză de opt ani. Mai exact, ultimul meci pe care FCSB la jucat pe arena din Ghencea a fost cel cu Viitorul, pe data de 22 martie 2015. Formația roș-albastră s-a impus atunci cu scorul de 2-1.

(CITEȘTE ȘI: Victoria obținută de FCSB la Sofia nu l-a satisfăcut pe Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor a răbufnit la finalul partidei)

Reguli stricte la intrarea pe stadionul Ghencea. Arbitrii partidei au fost controlați „la sânge” de jandarmerie

Partida a suscitat un interes uriaș printre suporterii lui FCSB, care au luat cu asalt arena din Ghencea. Nu mai puțin de 28.519 de spectatori au asistat la acest meci, bifând astfel un un nou record de asistență pe acest stadion. Precedentul record din Ghencea fusese stabilit la partida CSA Steaua – Dinamo, din Liga a 2-a, când au fost prezenți 21.522 de spectatori.

În aceste condiții, forțele de ordine au fost extrem de vigilente cu toți cei care au intrat duminică seară pe stadionul din Ghencea. Potrivit ProSport, jandarmii au oprit și mașina în care se afla brigada de arbitri delegată la această partidă. Mai mult, arbitrii au fost rugați să deschidă portbagajul mașinii, iar forțele de ordine au verificat cu multă atenție bagajele pe care le aveau în dotare. Marcel Bîrsan a fost arbitru central al partidei, el fiind ajutat la cele două tușe de către asistenții Mihai Marica și Imre-Laszlo Bucsi. În camera VAR, s-au aflat Cătălin Popa și Adrian Vornicu.

Jandarmii au controlat bagajele arbitrilor la intrare pe stadionul Ghencea / Sursă Foto: Captură video ProSport

FCSB a învins-o pe CFR Cluj. Echipa lui Gigi Becali își continuă marșul triumfal din acest sezon

Într-o atmosferă incendiară, FCSB a început meciul în forță, având prima ocazie de gol  în minutul 3, atunci când Olaru a centrat periculos, dar Morgan a respins mingea. După doar un minut, Florinel Coman a fost și el aproape să deschidă scorul, cu un șut surprinzător de la distanță. Câteva minute mai târziu, clujenii au avut o șansă uriașă de a deschide scorul, dar șutul lui Muhar a lovit bara porții lui Târnovanu, după ce portarul FCSB-ului a respins în față un șut al lui Yeboah. După o pasă greșită a lui Chiricheș, Bîrligea a fost foarte aproape să marcheze, însă Dawa a avut o intervenție excelentă și a respins mingea. Prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

După pauză, CFR a început cu mult curaj, iar Yeboah a luat pe cont propriu o fază dar șutul său nu i-a pus probleme lui Târnovanu. FCSB a deschis scorul în minutul 67 prin Compagno, care a transformat un penalty obținut după un duel cu Cvek. În minutul 74, Octavian Popescu putea dubla avantajul echipei sale, dar șutul său din interiorul careului clujean a trecut departe de poartă. Și Florinel Coman a mai avut o ocazie bună de marca în prelungirile partidei, însă portarul ardelenilor a avut o intervenție bună. Astfel, partida s-a terminat cu victoria la limită a celor de la FCSB, scor 1-0. Acesta a fost cel de al șaselea succes consecutiv din acest sezon al echipei roș-albastre. FCSB se află pe primul loc în Superliga, având 12 puncte acumulate.

(NU RATA: Ianis Hagi, dorit de o echipă de tradiție din Spania. Aventura sa la Rangers se apropie de final)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *