May 24, 2024

Băile Felix se numără printre cele mai populare destinații turistice în minivacanța de 1 Mai și de Paște, alături de alte stațiuni balneo-climaterice și de munte, cum ar fi Călimănești, Căciulata și Valea Prahovei.

Anul acesta, 1 Mai și Paștele coincid în aceeași perioadă, oferind bugetarilor 6 zile libere între 1 și 6 mai. Angajații din sectorul privat beneficiază, de asemenea, de zile libere în această perioadă, cu excepția zilei de 2 mai.

Ca rezultat, ofertele turistice din țară au devenit foarte căutate de mulți români, care au profitat de reducerile oferite pentru înscrierile timpurii, disponibile încă din toamna anului trecut, sau de vouchere-le de vacanță care pot fi utilizate exclusiv în țară.

Citește și: CONCEPTUL CARE A ARUNCAT ROMÂNIA ÎN ALTĂ DIMENSIUNE! AFACEREA BIO A UNOR SIMPLI GRĂDINARI DIN TIMIȘOARA ATRAGE O MULȚIME DE CLIENȚI

55% dintre turiști au ales să se cazeze la unități de cazare de 4 și 5 stele la Băile Felix

Astfel, minivacanța a marcat începutul sezonului estival în România. În timp ce 1 Mai este de obicei dedicat tinerilor în stațiunile de la malul mării, cum ar fi Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche, majoritatea turiștilor de Paște au fost familiile, care au optat pentru munte, stațiuni balneo cu ape termale și servicii de înaltă calitate de 4 sau 5 stele.

Conform analizei, peste 55% dintre turiști au ales să se cazeze la unități de cazare de 4 și 5 stele, care oferă servicii suplimentare precum acces la facilități cu apă termală, spectacole live și programe pentru copii.

În ceea ce privește stațiunile balneare și cele montane, cele mai căutate destinații sunt Băile Felix, Călimănești Căciulata și Valea Prahovei. Pe litoral, românii au preferat să se cazeze în Mamaia, Costinești și Vama Veche.

În Delta Dunării, turiștii au solicitat în principal cazare în Sulina, Crișan și Băltenii de Sus.

Cât costă un sejur de trei nopți la Băile Felix

În Băile Felix, prețurile pentru un sejur de trei nopți încep de la 780 de lei pe cameră și pot ajunge până la aproximativ 5.000 lei pentru un hotel de 5 stele, care include toate mesele, băuturile, mese tradiționale, acces la aquapark și spectacole artistice live. Pe litoral, tarifele pornesc de la 475 de lei pe cameră pentru trei nopți într-un hotel de 3 stele din Eforie Nord, fără servicii de masă și cu o reducere de 15% până la sfârșitul lunii aprilie, conform aceleiași surse. Prețurile pot ajunge la aproximativ 3.500 de lei cu demipensiune pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, care include masă tradițională de Paște, acces gratuit la SPA și activități pentru copii.

La fel, în cazul unor destinații din Delta Dunării, tarifele de cazare încep de la 742 de lei pe cameră pentru o pensiune de 3 stele și pot ajunge până la aproximativ 4.300 lei pe cameră, pentru un sejur într-un hotel de 4 stele cu pensiune completă, excursii și prânz pe navă.

Citește și: TRADIȚII DE PAȘTE ÎN 2024! CE TREBUIE ȘI CE NU SĂ FACĂ ROMÂNII ÎN SĂPTĂMÂNA MARE SAU SĂPTĂMÂNA PATIMILOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *