December 8, 2023

„Războiul” dintre Gigi Becali (FCSB) și Florin Talpan (CSA Steaua) nu s-a finalizat, iar disensiunile dintre cei doi rivali i-au împins în fața instanței. Totul a pornit în anul 2015, când juristul celor de la CSA Steaua a deschis proces pentru calomnie și jigniri. Declarațiile la adresa juristului Stelei au continuat și la câteva luni distanță de când a fost înaintat dosarul. Apoi, în luna iunie 2023, printr-o decizie a Judecătoriei Dorohoi, s-a acceptat cererea de întoarcere a executării formulată de patronul roș-albaștrilor, Becali câștigând procesul, iar Talpan fiind nevoit să îi înapoieze 25.000 de euro. Acum, locotenent-colonelul a mai primit o „lovitură” – instanța a respins completarea sentinței! Iată detaliile mai jos, în articol.

„Războiul” dintre Gigi Becali (65 de ani, patron FCSB) și Florin Talpan (50 de ani, jurist CSA Steaua) nu s-a încheiat! În anul 2015, situația a devenit „flambată”, atunci când latifundiarul din Pipera a făcut mai multe declarații publice care îl vizau pe locotenent-colonel. Apoi, Becali spusese că „îl duce la oi pe Talpan” și că „habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic”.

„Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Știi ce a spus Boroi despre acest jurist? A spus: «Ăsta e nebun, ne-a băgat într-o încurcătură», i-a zis lui Vali Argăseală”, zicea Gigi Becali.

Gigi Becali și Florin Talpan și-au lansat „atacuri” în spațiul public, de-a lungul timpului

Vezi și FLORIN TALPAN, MESAJ FERM ÎN RĂZBOIUL FCSB – CSA STEAUA. “DUPĂ ANI DE MUNCĂ ASIDUĂ, DREPTATE!” + CE ÎI TRANSMITE LATIFUNDIARULUI DIN PIPERA

Gigi Becali: „Băi nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic!”

Dar, la câteva luni distanță de la declarațiile publice, patronul FCSB a continut să aibă o poziție dură vizavi de Florin Talpan. În anul 2018, Gigi Becali a pierdut un proces cu Florin Talpan, fiind nevoit să îi dea 30.000 de euro.

„Băi nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiți bani de la bugetul țării? Ei vor să mă distrugă. Diavolul din ei vrea să mă distrugă. Dar eu o să îi biruiesc pe toți. Cu cine să discut? Cu Talpan? Nu vrea nimeni să vorbească, doar să distrugă și să dea bani de la buget. Nu-mi pasă de CSA Steaua. Echipa lui Lăcătuș se va desființa. Nu va promova”, continuase latifundiarul din Pipera.

Gigi Becali a scăpat de un dosar / sursă foto; CANCAN.RO

Citește și GIGI BECALI ȘI FLORIN TALPAN, RĂZBOI TOTAL. „SUNT URMĂRIT ȘI AMENINȚAT CU MOARTEA!” / „E NEBUN DE LEGAT!” CE S-A ÎNTÂMPLAT CU MAȘINA JURISTULUI DE LA CSA STEAUA

Florin Talpan a primit o nouă „lovitură” din partea instanței, în scandalul cu Gigi Becali: RESPINS!

După „lovitura” primită în iunie 2023, când Florin Talpan a fost nevoit să restituie suma de 25.000 de euro către Gigi Becali, pentru o executare silită, juristul Stelei a primit o nouă decizie din partea instanței. Ceruse completarea sentinței, însă i-a fost respinsă la data de 2 noiembrie 2023. Acum, mai are o șansă (la apel) și altfel va trebui să-i restituie banii lui Becali.

Vezi și CE SALARIU ARE, DE FAPT, FLORIN TALPAN LA CSA STEAUA. „MI-AM CERUT BANII ÎNAPOI”

Ce arată instnața în cazul situație înregistrate la data de 03.06.2022 / sursă: portal.just.ro

Reversul medaliei: după ce patronul FCSB i-a plătit juristului Stelei 30.000 de euro, în 2018, Florin Talpan a trebuit să-i restituie 25.000 de euro!

Dar instanța s-a reîntors, iar în luna iunie 2023, Juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua a primit o „lovitură” – a pierdut procesul în dosarul de executare silită nr. 176/2018. În acest sens, „obligă pârâtul Talpan Florin-Costel la restituirea către reclamant a sumei de 25.000 euro și 1914,71 lei”. Vă prezentăm decizia instanței din 15.06.2023, mai jos.

„Tip soluție: Admite cererea

Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiate excepția lipsei dovezii calității de reprezentant, excepția lipsei calității de reprezentant, excepția nulității și excepția prescripției dreptului material la acțiune, invocate de pârâtul Talpan Florin-Costel. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Becali George în contradictoriu cu pârâtul Talpan Florin-Costel.

Dispune întoarcerea executării silite efectuate în dosarul de executare silită nr. 176/2018 instrumentat de Biroul de executori judecătorești asociați Draganescu, Ionescu si Grafcenco pentru suma de 25.000 euro și suma de 1914,71 lei. Obligă pârâtul Talpan Florin-Costel la restituirea către reclamant a sumei de 25.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății) și 1914,71 lei. Cu drept de a formula apel în termen de 10 de zile de la comunicare.

Cererea se va depune la Judecătoria Dorohoi, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată, astăzi 15.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre 15.06.2023”, se arată în minuta instnaței, conform portal.just.ro.

În anul 2018, când câștigase procesul în instanță, declarase că banii pe care îi primise i-a și folosit: „Mi-am acoperit un credit pe care-l aveam și am și trei depozite bancare deschise”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *