December 2, 2023

Puțini sunt conștienți că ardeii umpluți pot fi savurați cu aceeași plăcere și fără carne! Chef-ul Florin Dumitrescu împărtășește o rețetă inedită de ardei umpluți de post, perfectă pentru cei care aderă la o dietă vegetariană sau țin post.

Ingrediente

  • Orez
  • Ardei grași
  • Usturoi
  • Ceapă
  • Puțin morcov
  • Ciuperci curățate
  • Dovlecel (zucchini)
  • Roșii
  • Ulei de măsline

Instrucțiuni

  1. Începe prin a spăla bine orezul, recomandându-se lăsarea acestuia în apă peste noapte sau spălarea repetată pentru eliminarea toxinelor.
  2. Toacă cubulețe usturoiul, ceapa și morcovul, apoi călește-le în ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă ciupercile și orezul, apoi un pic de apă.
  3. Oprește focul și adaugă dovlecelul verde (zucchini) tăiat cubulețe.
  4. Umple ardeii cu amestecul pregătit, punând o felie de roșie deasupra și închide capacul ardeilor.
  5. Așează ardeii într-o tavă și toarnă peste ei un sos de roșii în care să fie gătiți.
  6. Coace-i la cuptor timp de aproximativ o oră, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Rețetă de ardei umpluți de post. Se face simplu și rapid. Ingredientul  secret care îi dă un gust deosebit - Fanatik.ro

Această rețetă de ardei umpluți de post nu doar sățioasă și gustoasă, ci și potrivită pentru orice perioadă a anului. Fii creativ în bucătărie și experimentează cu aromele pentru a transforma preparatele tradiționale în experiențe culinare inedite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *