May 20, 2024

În câteva zile ne vom bucura de sosirea lunii mai, o perioadă plină de semnificație pentru agricultori și pasionații de grădinărit. Această lună aduce numeroase oportunități pe care ar fi păcat să le treci cu vederea. Iată ce flori și legume merită să plantezi în această perioadă plină de promisiuni.

Climatul din luna mai este prielnic pentru activitățile de grădinărit, atât pentru legume, cât și pentru flori, în special cele care cresc din bulbi. Așadar, ai la dispoziție o varietate bogată de plante pe care poți să le sădești fără grija înghețului, în contrast cu lunile anterioare, când riscul de vreme nefavorabilă era mai mare.

Citește și: ȚARA UNDE POȚI CÂȘTIGA 5.000 DE EURO LUNAR! DEZVĂLUIREA FĂCUTĂ DE DANIEL, UN ROMÂN STABILIT AICI DE 30 DE ANI

Care sunt legumele care se plantează în luna mai

Preferința majorității românilor se îndreaptă către legumele crescute în propriile lor grădini. Motivele sunt numeroase: gustul lor autentic, siguranța că nu conțin substanțe adiționale și costul mai redus în comparație cu achiziționarea lor constantă din surse comerciale. Cultivarea lor în propria grădină oferă satisfacția de a te bucura de aceste legume pe tot parcursul anului, înlocuind necesitatea de a le cumpăra din piețe sau magazine.

În luna mai avem oportunitatea de a planta o varietate de legume precum castraveți, fasole verde, mărar, gulii, praz sau conopidă. Aceste culturi prosperă la temperaturi minime între 8 și 10 grade Celsius și poți avea o recoltă bogată și sănătoasă în sezonul toamnei.

Ce mai poți face în grădină în luna mai

Toți cei care locuiesc în case așteaptă cu entuziasm sosirea lunii mai, cu speranța că vremea se va menține prietenoasă, permițându-le să își desfășoare activitățile în voie.

Cu condițiile meteorologice favorabile, este momentul ideal pentru a face curățenia de primăvară în curtea ta și pentru a pregăti pomii pentru sezonul estival, aplicând stratul de var. În plus, luna mai oferă oportunitatea de a planta diverse plante decorative, copaci sau pomi fructiferi, pentru a-ți îmbogăți și înfrumuseța spațiul exterior.

Citește și: „SAMSARII DIN PIEȚE AU RIDICAT PREȚUL” CU CÂȚI LEI SE VINDE 1 KG DE VARZĂ ROMÂNEASCĂ, ACUM, LA SFÂRȘIT DE NOIEMBRIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *