May 20, 2024

Mitropolitul Ioan al Banatului transmite un mesaj profund tinerilor din România în Pastorala pascală, în Săptămâna Mare: ”Luptați cu moartea albă, fiți biruitori în fața ei”.

Mitropolitul Ioan al Banatului i-a încurajat pe tineri să se confrunte cu „moartea albă”. „Când pierde omul dragostea, atunci se stinge flacăra vieții!„, este mesajul plin de înțelepciune al arhiepiscopului. În Joia Mare, IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a împărtășit Pastorala sa de Paști. El a abordat teme precum viața și moartea, învierea, dragostea pentru patrie și familie, precum și pericolul drogurilor și salvarea de sub influența lor.

Citește și: TRADIȚII DE PAȘTE ÎN 2024! CE TREBUIE ȘI CE NU SĂ FACĂ ROMÂNII ÎN SĂPTĂMÂNA MARE SAU SĂPTĂMÂNA PATIMILOR

Încă din 2019, Mitropolitul Banatului îndemna oamenii să intensifice prezența polițiștilor locali în oraș, subliniind importanța acestei măsuri pentru siguranța comunității și în special a copiilor.

”Știţi foarte bine că din nefericire ‘moartea albă’ a bătut de o vreme şi la porţile Timişoarei“, a spus mitropolitul Banatului.

În Pastorala pascală de acum, Mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă la a avea încredere în iubirea Tatălui, iar tinerii sunt îndemnați să se opună puternic pericolului reprezentat de droguri.

”Luptaţi cu moartea albă, fiţi biruitori în faţa ei şi salvaţi-vă fraţii din lanţurile ei! Iubiţi-L pe Dumnezeu, ţara şi familia!”, a mai spus acesta.

Mitropolitul Banatului încurajează dragostea și sprijinul față de aproapele

În cadrul aceluiași mesaj spiritual, IPS Ioan încurajează actul de iubire și sprijinire a aproapelui, evidențiind exemplul lui Iisus de pe cruce, salvând tâlharul care s-a pocăit în ultimele clipe și înviind alături de El a treia zi, înaintea Tatălui.

”Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră. Moartea nu ne îngăduia să ne întoarcem în Casa Tatălui Ceresc. Până la Învierea lui Hristos, Tatăl aştepta trist la porţile Cerului întoarcerea noastră. Tristul Dumnezeu azi Se bucură cu toate cetele îngereşti văzând că Fiul Său, chiar purtând rănile piroanelor, Se întoarce biruitor ‘Acasă’ şi nu Se întoarce singur, ci cu un tâlhar.

 

1 thought on “Ce mesaj a transmis Mitropolitul Ioan al Banatului pentru tineri, în Săptămâna Mare: „Când pierde omul dragostea…”

  1. My brother suggested I might like this blog He was totally right This post actually made my day You can not imagine simply how much time I had spent for this info Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *