December 1, 2023

Seara trecută, sâmbătă 18 noiembrie, românii s-au adunat în fața televizoarelor și au urmărit cu sufletul la gură meciul România – Israel. În cele din urmă,tricolorii au reușit să își adjudece victoria. Partida dintre Israel și România s-a disputat în Ungaria, la Felcsut, din cauza războiului izbucnit în Israel luna trecută. Ce a scris presa magiară despre succesul românilor?

Echipa națională a României a reușit să facă o figură frumoasă seara trecută și a învins Israelul, cu scorul 2-1. Astfel, românii s-au calificat la EURO 2024, turneu final care va avea loc în Germania. Cum meciul s-a jucat la Felcsut, presa din Ungaria a acordat o atenție deosebită evenimentului.

(CITEȘTE ȘI: EFECTELE CALIFICĂRII LA EURO 2024. RADU DRĂGUȘIN A BĂTUT PALMA ȘI DEVINE CEL MAI SCUMP TRANSFER DIN ISTORIA ROMÂNIEI. 30 DE MILIOANE DE EURO PENTRU FUNDAȘUL DE FIER AL NAȚIONALEI)

Ce scrie presa din Ungaria după succesul României

Așa cum spuneam, din cauza războiului din Israel, meciul de seara trecută a fost jucat în Ungaria, la Felcsut. Astfel, presa maghiară a comentat partida și a subliniat că jucătorii din Israel nu s-au bucurat de toată susținerea meritată, însă chiar dacă nu au jucat meciul acasă, numeroși fani s-au deplasat în Ungaria.

„Pancho Arena a fost gazda unui meci important. Din cauza conflictului armat din Israel, partida acestei naționale cu România s-a jucat la Felcsut. Este clar că dacă partida s-ar fi jucat în Israel, zeci de mii de oameni ar fi susținut echipa națională, dar se poate spune au găsit o gazdă bună în Ungaria. Mulți oameni au venit din Israel pentru acest meci, alții au venit cu mașina din Austria sau din Varșovia ca să-și vadă favoriții”, scrie presa machiară.

De asemenea, presa din Ungaria, vorbind despre victoria tricolorilor, a subliniat că România a ratat ultimul Campionat European.

„În minutul 62, Ianis Hagi a ales o soluție inteligentă și a tras în colțul din stânga al porții, aducând România în avantaj. Echipa gazdă a avut o misiune grea de atunci, românii apărându-se și folosind cartea contraatacului.

Românii erau deja cu un picior la Campionatul European, dar s-au trezit în dezavantaj numeric după un cartonaș roșu, primit pentru un fault prostesc. Odată cu această victorie, România s-a calificat din nou la Campionatul European, după prezența din 2016”, se mai arată în presa maghiară.

Edi Iordănescu, primele declarații după victorie

România a reușit seara trecută să învingă Israelul cu scorul de 2 – 1, calificându-se astfel la EURO 2024. Victoria a fost adusă de golurile lui Pușcaș și Hagi, jucătorii titularizați de Edi Iordănescu, în ciuda criticilor primite în ultima vreme. După fluierul final al meciul, Edi Iordănescu și echipa sa au sărbătorit în vestiar.

„E un privilegiu că vă antrenez. E cea mai mare bucurie și mândrie a mea. Și, în același timp, România a uitat să se bucure. Hai să le arătăm cum să se bucure. România! Ole-ole-ole!”, a spus Edi Iordănescu, imediat după meci.

(VEZI ȘI: IANIS HAGI A ZDROBIT-O PE ALEXIA ERAM! ROMÂNII NU AU STAT LA DISCUȚII ȘI AU MUTAT POSTUL PE PRIMA TV, SĂ VADĂ CALIFICAREA LA EURO 2024)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *