December 8, 2023

Zilele acestea, un fost angajator de la un local care vindea shaorma a spus, pe rețelele de socializare, ce se întâmplă cu carnea rămasă, după închidere. Explicația lui relevă și „misterul” bucăților care arată ciudat din preparatele orientale, îndrăgite de atât de mulți români. 

Din grabă sau din poftă, o shaorma, un doner sau alte preparate de acest tip sunt la mare căutare, motiv pentru care și localurile care le oferă s-au înmulțit considerabil, în ultimii ai. Totuși, prețurile mici și cantitatea mare i-au făcut pe mulți să se întrebe dacă produsele pe care le consumă sunt, într-adevăr, în regulă.

Ce se întâmplă cu carnea de kebab / Sursă foto: Pexels

Ce fac localurile cu cartea de kebab din șaormerii

În general și în mod ideal, carnea de kebab trebuie consumată până la finalul programului, dar unele șaormerii o folosesc și următoarea zi. Peste noapte, o acoperă, iar dimineața taie două straturi din ea, pentru a putea fi consumată fără probleme.

„A doua zi când vii la muncă, aprinzi grătarul pentru a încălzi carnea, și orice magazin de kebab BUN va tăia și arunca aproximativ 2 straturi. Datorită cantității de condimente și alte lucruri din ea, este destul de sigură pentru a fi mâncată, iar dacă rămâne ceva, este înfășurată cu mai multe pungi și acoperită pe timpul nopții. Cel mai mult ai voie să o reîncălzești încă o zi. Nu va rezista mult mai mult”, a mărturisit fostul angajat.

(CITEȘTE ȘI: Ce salariu are un angajat la şaormeria Dristor Kebab? De necrezut cât câştigă şi şaormarii de la Socului)

Ce se întâmplă cu bucățile din shaorma care arată ciudat

În situația în care ați nimerit carne în shorma care nu arată așa cum v-ați fi dorit sau se simțea că este puțin încălzită, este posibil să fi primit margini, resturile din carnea de kebab. Iată explicația fostului angajat:

„Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt. Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos. De obicei, se taie cu o ușoară curbă spre interior. Ca o paranteză. De aceea, unele dintre cele mai bune și mai autentice kebab-uri turcești folosesc o lamă mare, ca o sabie, pentru a o tăia”.

(CITEȘTE ȘI: Ce conține, de fapt, faimoasa shaorma de la Dristor Kebap și câte calorii are „una cu de toate”. Secretele din interiorul „deliciului” culinar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *