December 2, 2023

Dan Ciotoi, liderul formației Generic, cunoaște lumea muzicală românească de mai bine de patru decenii. Ajuns la 67 de ani, cel care s-a bucurat și se bucură în continuare de un impact formidabil cu melodii precum „Banii n-aduc fericirea” și „S-a rupt lanțul de iubire”, e de părere că muzica noastră s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă de timp.

El a oferit o „radiografie” personală, declarând pentru CANCAN.RO că i se pare că în ultima vreme trăiește într-un fel de „balamuc”.

Cum arată „balamucul muzical” în viziunea lui Dan Ciotoi?

„Lumea noastră muzicală a devenit un balamuc, în ultima vreme. E o amestecătură cum nu am prins niciodată. Se cântă o groză de genuri, se amestecă o groază de genuri și toată lumea cântă. Toată lumea care știe să cânte, desigur!”, afirmă el pentru CANCAN.RO.

(NU RATA: Cât te costă să îți cânte Dan Ciotoi și “Generic” la nuntă? Tariful nu a fost încă “indexat”)

Dan Ciotoi face cu entuziasm și mare succes față lumii spectacolului din 1983 / Sursă foto: Facebook

Însă, Dan Ciotoi vorbește despre o transformare fără precedent.

„Tineretul vrea mai nou muzică cu texte legate de sex. Nu mai e vorba despre aluzii sau apropouri delicate, ca pe vremea mea. Nu, acum totul e direct, cu verbe clare. Nu se mai ascunde nimeni. Și cei tineri le gustă foarte, foarte tare! Dacă mai adaugi și ceva strigături la versuri mai deocheate, succesul e ca și garantat!”, mai spune Dan Ciotoi.

Cel care s-a lansat în lumea muzicală în primăvara lui 1983, deci cu exact puțin mai mult de 40 de ani, spune că moda aceasta nu va trece „cu una, cu două”.

„Noul stil, ăsta gustat astăzi de tineri, nu cred că va trece cu una, cu două. Am observat că și generațiile cele mai tinere, adică cei care vin deja după fetele și băieții de liceu de astăzi, preferă același gen. Ca atare, îndrăznesc să spun că stilul ăsta va lua amploare. Cui îi va conveni bine, cui nu, asta e, se va retrage în muzica veche!”, sună opinia celui care încă știe sî atragă mii de români atunci se urcă pe scenă, alături de colegii săi din trupă.

În ciuda faptului că a intuit de ceva vreme încotro bate vântul, Dan Ciotoi susține că trupa sa nu se va reorienta.

Promisiunea liderului trupei „Generic” adresată prorpiilor fani

„, noi, cei din trupa asta, am decis să rămânem la stilul nostru. Nu e de noi să ne adaptăm noilor vremuri și pretenții. În plus, avem încă publicul nostru, pe care nu-l putem trăda, în niciun caz. Nici nu s-a pus problema să facem o asemenea schimbare. Rămânem, mai ales la vârsta noastră, la ceea ce știm să facem și să cântăm cel mai bine!”, adaugă același Dan Ciotoi.

Iar la ora bilanțului celor patru decenii de carieră, Dan Ciotoi e categoric: femeile sunt cele care au preferat dintotdeauna stilul lor muzical.

(CITEȘTE ȘI: Apariție-surpriză a liderului formației “Generic”, la 66 de ani. Dan Ciotoi și Loredana Groza au ridicat publicul de pe scaune)

„Șapte din zece spectatori ai noștri au fost întodeauna femei. Să nu vă mire, chiar dacă lumea a avut senzația că băieții sunt cei dintâi care au gustat muzica noastră. De fapt doamnele sunt cele care au dat mereu tonul. Și la petrecerile din vremea comuniștilor și la cele din zilele noastre. Așa că lanțul nostru de iubire e încă întreg, ba chiar destul de puternic”, se amuză Dan Ciotoi pe seama propriilor melodii de succes.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *