May 20, 2024

Tte-ai întrebat vreodată cine este omul din spatele celor mai mari lanțuri de hipermarketuri din Europa – Kaufland și Lidl?

Ei bine, acesta este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali și are o avere uriașă, ocupând un loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Cine este, de fapt, patronul acestor magazine.

Afaceri și averi

Dieter Schwars (85 de ani) este germanul miliardar care deține Schwarz Group – grup care numără peste 20.000 de magazine Kaufland și Lidl.

Compania are în prezent peste 575.000 de angajați în întreaga lume, iar în anul 2022 a obținut un total al vânzărilor de aproximativ 154 de miliarde de euro.

Cu o avere estimată la 47, 2 miliarde de dolari, Dieter Schwars se află pe locul 25 în topul celor mai bogați oameni din lume și primul cel mai bogat om din Germania, potrivit Forbes.
Cine este, de fapt, patronul Kaufland și LIDL. Este de 17 ori mai bogat  decât Gigi Becali!

Origini și extindere

Născut într-o familie de antreprenori, germanul a preluat afacerea de la tatăl său – Josef Schwarz – și a ajutat la extinderea acesteia – după ce tatăl său a murit.

În anul 1973 tatăl său a deschis primul magazin Lidl – magazin de fructe tropicale, în Ludwigshafen, Germania. În anul 1977 afaceristul a preluat frâiele afacerii și a devenit CEO Lidl – an în care lanțul Lidl cuprindea deja 33 de magazine în Germania.

După 7 ani, germanul a înființat primul magazin Kaufland, iar în anul 1984 afacerea a fost extinsă și în Franța.

Dieter Schwarz este astfel unul dintre cei mai puternici oameni din industria retail-ului global, iar imperiul său continuă să se extindă în întreaga lume, influențând economiile și piețele de retail din numeroase țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *