July 22, 2024

Simona Halep a fost depistată pozitiv la un control efectuat la US Open 2022 și a fost suspendată patru ani din circuitul WTA. Românca nu ia, însă, în calcul să renunțe la tenis, și se antrenează de zor în Dubai. Aflați, în continuare, cine a fost ultimul ei partener.

Simona Halep a făcut apel la TAS și speră că va reveni cât mai curând la turnee. Se pregătește la academia CF Tennis Academy din Dubai, iar ultimul ei partener a fost Cristophe Hubert, un jucător amator din Franța. Acesta a fost super încântat că a avut ocazia să se afle pe teren cu campioana de la Roland Garros și Wimbledon.

Mă simt norocos că am avut câteva schimburi de mingi cu o jucătoare atât de grozavă! Mulțumesc„, a spus Cristophe Hubert.

Simona Halep și Cristophe Hubert

Din cauza suspendării, Simona Halep este obligată să se antreze doar cu jucători de tenis amatori. Ex-liderul WTA are interzis să se pregătească la bazele sportive omologate frecventate de sportivi profesioniști.

„Cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an”

Altfel, Horia Tecău este optimist că Simona Halep va reveni pe teren în aproximativ un an și că va avea un final de carieră așa cum merită.

Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis. Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an. Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca.

Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei. Să joace pentru ea și pentru starea ei, să îi fie bine” a declarat Horia Tecău.

Simona Halep: “Sunt șocată!”

După ce și-a aflat suspendarea, Simona Halep a anunțat că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru a-și demonstra nevinovăția. Sportiva noastră a efectuat deja un an din sancțiunea care a fost dictată contra ei.

Aș putea spune că sunt șocată și este o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea o să iasă la iveală într-o bună zi și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu ce este mai bine, ce s-a întâmplat și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și sunt curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamăgită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-au găsit absolut niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxadustat și aceasta a fost totul.

Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu de vedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi și o să lupt până la capăt ca să dovedesc aceste lucruri„, a spus Simona Halep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *