July 22, 2024

De fiecare dată când cumpărăm o pereche nouă de încălțăminte găsim în cutie și câteva pliculețe de silicagel, acele pachețele mici care conțin niște granule ce seamănă cu mărgelele alb. Pentru mulți, aceste plicuri nu au prea mare valoare, așa că ajung imediat în coșul de gunoi. Însă, pliculețele de silicagel sunt extrem de folositoare, dar puțini sunt cei care știu asta. Ce poți să faci cu ele?

Data viitoare când o să cumpărați o pereche de pantofi poate ar trebui să acordați mai multă atenție pliculețelor de silicagel pe care le găsiți în cutie. Deși nu pare, acestea au mai multe întrebuințări și ne scutesc de câteva probleme. Cum poți utiliza silicagelul și la ce este folositor acesta?

(CITEȘTE ȘI: MOTIVUL BIZAR PENTRU CARE ACEST TURIST A FOST DAT AFARĂ DIN RESTAURANTUL HOTELULUI ÎN CARE ERA CAZAT. CE REGULĂ A ÎNCĂLCAT, LA MICUL-DEJUN)

La ce se folosesc, de fapt, pliculețele de silicagel

Așa cu spuneam, cel mai adesea întâlnim pachețele de silicagel în cutiile pantofilor. Ei bine, se pare că acest produs nu este util doar pentru încălțări, ci și pentru sănătatea noastră. Pliculețele cu silicagel au mai multe întrebuințări și ne pot face viața mai ușoară.

De exemplu, specialiștii spun că piculețele de silicagel sunt extrem de utile atunci când vine vorba de depozitarea medicamentelor. Putem să punem pachețelele de granule albe în cutiile cu medicamente, asta pentru a absoarbe condensul și umiditatea. Astfel, medicamentele pot fi păstrate în condiții mult mai bune.

De asemenea, acest produs poate să ne fie de ajutor și atunci când vine vorba de bijuterii. Mai exact, pliculețele cu silicagel împiedică umiditatea și previn apariția ruginii, așa că sunt un aliat de nădejde al obiectelor prețioase. Dacă punem silicagel în cutia cu bijuterii, acestea vor rămâne strălucitoare pentru mult timp. Potrivit experților, se pare că cel mai util este să folosim 2 sau 3 astfel de pliculețe în cutiile în care ținem bijuteriile de aur sau argint.

Mai mult, silicagelul este extrem de util și în ceea ce privește actele și hârtiile pe care nu avem cum să le aruncăm. Dacă punem un sigur plic de silicagel în foliile de plastic în care ținem hârtiile, iar apoi le depozităm într-o cutie, ele nu se vor mai deteriora atât de rapid, datorită acestui produs banal.

Așadar, pliculețele de silicagel sunt extrem de utile, dar pot să devină și foarte periculoase. Mereu trebuie să avem grijă ca nu cumva să ingerăm conținutul acestor pliculețe, deoarece este toxic pentru organism.

(VEZI ȘI: CÂT COSTĂ CEA MAI SCUMPĂ HÂRTIE IGIENICĂ DIN LUME. PRODUSUL DE LUX VINE AMBALAT ÎNTR-O CUTIE DE COLECȚIE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *