May 24, 2024

Charles Biolo a avut nevoie de aproximativ o lună pentru a finaliza procesul prin care a transformat Mountain Dew în vin. Bărbatul lucrează în domeniul alimentar, iar înainte de experiment a efectuat o serie de cercetări. Filmarea americanului a strâns peste 24 de milioane de vizualizări pe Tik Tok. 

Un american a reușit să devină viral pe Tik Tok după ce a transformat Mountain Dew – băutură carbogazoasă din comerț- în vin. Procesul a fost detaliat pe rețeaua de socializare, iar imaginile au strâns peste 24 de milioane de vizualizări. Charles Biolo a început experimentul din simplă curiozitate, însă rezultatul l-a surprins chiar și pe el. Trucul este simplu, la îndemâna oricui. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a obține o băutură alcoolică din suc.

Citește și: SE PREGĂTEŞTE LEGEA PRIN CARE TIK TOK AR PUTEA FI INTERZIS! PROTESTE DIN PARTEA REPREZENTANŢII REŢELEI DE SOCIALIZARE

Care este, de fapt, procesul prin care poți să transformi Mountain Dew în vin

”Planul meu a fost simplu: să combin Mountain Dew cu miere și drojdie să le las să fermenteze timp de câteva săptămâni și să văd ce se întâmplă”. Deși mulți ar crede că sucul are destul de mult zahăr în compoziție, americanul a dezvăluit faptul că tot zahărul sfârșește să fie ”consumat” de drojdie, proces din care rezultă rachiul.

Charles Biolo a combinat ingredientele într-un borcan/ sursă foto: Tik Tok

Conservanții din sifon, care ar împiedicat berea să devină alcoolică, devin ineficienți la un nivel mai ridicat al PH-ului, ala că cercetătorul a adăugat puțin bicarbonat de soiu pentru a alcaliniza amestecul. Imediat după ce a  adăugat toate substanțele, bărbatul a observat că preparatul începuse deja să fermenteze în a doua zi. Produsul a rămas la fermentat încă patru săptămâni înainte de a mai adăuga un agent de clarificare pentru un aspect mai puțin tulbure.

La câteva săptămâni după aceea, el a confirmat că sucul se transformase în vin. Vinul creat de el avea un conținut alcoolic estimat la 13,9%. Procesul de transformare este asemănător cu cel al mustului care se transformă în vin, proces care nu ar fi posibil fără fermentare. Prin fermentație, mustul devine vin cu ajutorul drojdiei – care conservă zahărul în alcool. Drojdia are rolul de transforma zahărul în etanol și dioxid de carbon. Prin acest proces mirosul și aspectul băuturilor sunt și ele schimbate.

Citește și: CUM SĂ FACI BANI DIN TIK TOK, ÎN 2024? PROGRAMUL CARE A ÎNCEPUT SĂ FIE FOLOSIT ŞI ÎN ROMÂNIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *