July 22, 2024

Pisicile, aceste creaturi adorabile și enigmatice, au unele obiceiuri care pot părea bizare, dar care au explicațiile lor.

Un comportament des întâlnit este acela de a se așeza pe hainele stăpânilor, indiferent de felul lor. Iată două teorii care ar putea explica acest comportament aparent ciudat.

Potrivit veterinarului Maureen Murithi, pisicile se simt în siguranță atunci când se întind pe hainele stăpânilor. Aceasta se datorează faptului că hainele poartă adesea mirosul caracteristic al proprietarilor.

Prin așezarea pe aceste obiecte vestimentare, pisicile își recunosc stăpânii și se simt protejate. Hainele devin, astfel, o extensie a familiei pentru ele.

O altă teorie a aceluiași specialist sugerează că pisicile își marchează teritoriul prin așezarea pe haine.

Prin folosirea feromonilor, acestea lasă mirosul caracteristic pe hainele stăpânilor, marcând astfel aceste obiecte ca fiind parte din spațiul lor personal.

Prin urmare, așezarea pe haine nu este doar un gest de căutare a confortului emoțional, ci și o modalitate prin care pisicile își exprimă atașamentul față de stăpânii lor și își marchează teritoriul într-un mod subtil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *