December 8, 2023

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a făcut un anunț important pentru milioane de români! În cazul în care va crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare. Această hotărâre îi va afecta pe vârstnicii de la noi, însă oficialul român le-a dat și o asigurare referitoare la faptul că românii au totuși o garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial.

Subiectul pensiilor este adesea dezbătut la noi în țară, fiind foarte important pentru toți românii, ținând cont de faptul că mulți muncesc pe brânci, să plătească dările la stat, ca mai apoi să aibă parte de un venit bun la bătrânețe. În acest context, niciunul dintre pensionari nu ar vrea ca vârsta de pensionare să tot crească, ținând cont de speranța de viață de la noi din țară.

Ce spune Ministrul Muncii despre creșterea vârstei de pensionare a românilor

Ministrul Muncii a vorbit despre posibilitatea creșterii vârstei de pensionare a românilor, în cazul în care va crește și speranța de viață. Sigur că, această schimba îi va putea afecta pe vârstnici, însă oficialul a ținut să explice cum s-ar putea produce exact această modificare. Simona Bucura-Oprescu susține că totuși seniorii de la noi o garanția că vârsta de pensionare nu se va majora arbitrar, așa cum s-a vrut în primă fază.

„Garanția noastră pentru români este că am venit cu un parametru, un element de referință care să le protejeze interesul, adică, vârsta de pensionare nu crește decât dacă crește și speranța de viață. Deci, doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare. Ceea ce este o garanție a noastră.

Românii au totuși această garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial. Cel puțin, în ceea ce ne privește, am făcut tot ceea ce ține de noi, de așa manieră încât să vedem specificul României. Și exact asta le-am explicat celor de la Comisia Europeană”, a ținut să spună oficialul, la Digi24.

CITEȘTE ȘI: IMPOZIT SPECIAL PENTRU ROMÂNII CARE DEȚIN MAȘINI. CÂȚI BANI TREBUIE SĂ SCOATĂ DIN BUZUNAR DE LA 1 IANUARIE 2024

Simona bucura – Oprescu, ministrul Muncii / Foto: Facebook

Ce le-a promis Ministrul Muncii pensionarilor români

Ministrul Muncii i-a asigurat pe toți seniorii români că în prezent pot ieși la pensie la vârsta de 65 de ani. Simona Bucura-Oprescu consideră că interesele românilor sunt protejate și că nu va exista o creștere a vârstei de pensionare până la 70 de ani, cel puțin în aceste vremuri.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU MILIOANE DE PENSIONARI! BANI MAI MULȚI PENTRU ACEȘTIA ÎNCEPÂND CU 1 IANUARIE 2024

„Fiecare dintre noi ne dorim creșterea speranței de viață. Creșterea speranței de viață este un indicator pe care îl găsim în Aging Report și care indică, după cum și spune, care este speranța de viață dintr-o țară. Ei bine, în România, ne dorim să nu avem creșteri ad-hoc ale vârstei de pensionare, sau să venim noi arbitrar cu asta.

Motiv pentru care am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani. Fiecare dintre noi constatăm care este speranţa de viaţă astăzi. Ceea ce este important să facem este să contribuim de aşa manieră încât speranţa de viaţă să fie mai mare şi să ştiţi că asta vedem inclusiv din pensii, din păcate. Pot să le spun românilor că, în acest moment, vor ieşi la pensie la 65 de ani”, a mai spus ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *