June 15, 2024

Delia Matache, în vârstă de 42 de ani, este una dintre cele mai iubite și recunoscute cântărețe din industria muzicală românească.

Cu o carieră de peste două decenii, Delia a captivat publicul nu doar prin muzica sa, ci și prin prezența sa constantă pe micile ecrane, grație emisiunilor de la Antena 1.

Cu toate că apare mereu zâmbitoare și plină de viață, artista se confruntă cu diverse probleme de sănătate, pe care le-a dezvăluit recent.

Delia Matache și-a câștigat un loc de frunte în showbiz-ul românesc. Cu o prezență constantă pe scenă și în emisiuni TV, ea a devenit una dintre cele mai cunoscute vedete din România.

Când nu este ocupată cu proiectele profesionale, Delia își petrece timpul liber călătorind alături de soțul ei în destinații exotice, așa cum demonstrează postările de pe rețelele sociale.

Afecțiunile medicale ale Deliei Matache

Cu toate că pare să aibă o viață perfectă, Delia a dezvăluit că suferă de mai multe afecțiuni medicale, care îi afectează starea de sănătate.

Printre acestea se numără ADHD (tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate), misofonia, anxietatea și sindromul Peter Pan.

ADHD și provocările zilnice

Delia Matache a vorbit deschis despre lupta ei cu ADHD, o tulburare neurologică ce aduce numeroase provocări.

„Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”, a mărturisit ea în podcastul lui Gojira.

ADHD-ul poate cauza simptome precum lipsa atenției, dificultăți în organizare și realizarea sarcinilor, vorbire fără întrerupere și agitație.

Misofonia și sensibilitatea la sunete

Misofonia, o altă afecțiune cu care se confruntă Delia, implică o sensibilitate extremă la anumite sunete, care pot declanșa reacții puternice.

În cazul ei, expunerea constantă la sunete puternice din cariera muzicală este un factor agravant.

„Misofonia poate afecta viața socială, deoarece sunetele pot stârni reacții adverse în rândul celor care suferă de această tulburare”, a explicat artista.

Anxietatea și momentele de disconfort

Delia Matache a dezvăluit că se confruntă și cu stări de anxietate. „Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă”, a declarat ea într-un interviu. Aceste stări pot fi declanșate de evenimente necontrolabile sau de ieșiri în public.

Sindromul Peter Pan și dorința de a rămâne tânără

Delia a menționat și că suferă de sindromul Peter Pan, o afecțiune în care adulții refuză să-și asume responsabilitățile specifice vârstei lor.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem”, a spus ea, subliniind importanța păstrării unei atitudini tinere.

Deși Delia Matache este cunoscută pentru energia și pozitivitatea sa, ea se confruntă cu mai multe afecțiuni medicale care îi influențează viața de zi cu zi.

Deschiderea sa în legătură cu aceste probleme arată că, dincolo de imaginea publică perfectă, există și lupte personale pe care le duce cu curaj și determinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *