December 8, 2023

Surpriză pe piața de telecomunicații din România!  Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE SA) a anunțat că este pe punctul de a vinde Telekom România. Sunt purtate negocieri la nivel înalt cu un om cunoscut de afaceri de la noi din țară.

Digi și Vodafone ar trebuie să ia „măsuri de apărare” pentru că urmează să se nască un nou gigant în telecomunicații în România. OTE, societatea care deține Telekom, are de când să vândă și să plece din țară. Reprezentanții caută de câțiva ani un cumpărător pentru filiala de la noi din țară, iar acum ar fi căzut la un acord cu o companie românească.

Citește și: PESTE 35.000 DE TINERI, ANGAJAȚI PE PIAȚA MUNCII, PRIN MĂSURILE DE STIMULARE A OCUPĂRII, GESTIONATE DE SERVICIUL PUBLIC DE OCUPARE

Anunțul oficial din partea Telekom

Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE SA) și-a început activitatea în anul 1997, cumpărând Telekom Srbija. Ulterior, s-a extins pe mai multe piețe, în Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, România și Armenia. Filiala de la noi din țară, Telekom Romania Mobile, fosta Cosmorom, este ultimul activ al companiei în afara Greciei și este pe care de a renunța și la acesta.

„Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE S.A.” sau „Compania”), ca răspuns la solicitarea Comisiei Elene a Pieței de Capital, anunță următoarele cu privire la potențiala cedare a filialei sale 100% Telekom Romania Mobile (TKRM):

1) În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătățească performanța TKRM în timp ce a explorat opțiuni strategice, pentru a-și asigura creșterea pe termen lung.

În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomșa, proprietarul majorului grup media românesc Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziționa TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces și s-au depus spre aprobare la autoritățile române competente.

2) În conformitate cu toată legislația și reglementările aplicabile, OTE va face toate anunțurile necesare comunității de investitori, dacă și atunci când este cazul”, se arată în informarea companiei OTE, potrivit Adevărul.

Clever Media, patronat de omul de afaceri Adrian Tomșa, este în top 5 cele mai mari grupuri media românești, cu o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro. El are în componență  posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV.

Citește și: UN TÂNĂR DIN ORADEA A CREZUT CĂ PUNE MÂNA PE O SUPER OFERTĂ, DAR S-A ALES CU O ȚEAPĂ DE ZILE MARI. UNDE AU AJUNS BANII LUI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *