December 2, 2023

Situație alarmantă! Orașul cu cel mai compromis aer din lume luptă pentru a scăpa de smogul periculos. Nivelul de poluare a ajuns la un prag îngrijorător, motiv pentru care autoritățile au decis să recurgă la o soluție extremă: ploaie artificială!

Miercuri, 9 noiembrie 2023, indicele calității aerului din orașul indian, New Delhi, a ajuns la un nivel considerat „periculos” de asociația elvețiană IQAir, depășind pragul de 320. Ulterior, acesta a scăzut la 294, însă situația rămâne în continuare îngrijorătoare. Așadar, guvernul local a emis o notificare prin care anunță mai multe măsuri drastice. De asemenea, autoritățile sunt dispuse să încerce și o tehnică de însămânțare a norilor cu o substanță specifică.

Citește și: CUM POȚI REDUCE CONSUMUL DE COMBUSTIBIL CU UN SINGUR BUTON! NU TE COSTĂ NIMIC!

Autoritățile au luat primele măsuri

Orașul New Delhi este într-o situație alarmantă după ce indicele de măsurare a calității aerului a depășit un prag periculos, potrivit Reuters, citată de Agerpres. În aceeași zi, miercuri, 9 noiembrie, guvernul local a și luat primele măsuri pentru protejarea cetățenilor. Reprezentanții statului au emis o notificare prin care, începând de joi, 18 noiembrie, toate școlile de stat și private să fie închise. Autoritățile au obligat elevii să ia acum o vacanță de iarnă programată în luna ianuarie.

O altă măsură impune sistarea activităților din sectorul de construcții. Mai mult, guvernul a stabilit restricții și în ceea ce privește circulația autoturismelor. Iar fermierii au interzis să mai ardă deșeurile provenite din recoltele agricole. Gopal Rai, ministrul Mediului din New Delhi, a vorbit și despre condițiile meteorologice care afectează mediul.

„Există posibilitatea ca, dacă actualele condiții meteorologice persistă, în această săptămână sau până la un moment dat în viitor situația poluării să rămână aceeași.”, a declarat ministrul Mediului din New Delhi,

Orașul recurge la o soluție extremă

Calitatea aerului se deteriorează în fiecare an în India înainte de venirea iernii, motiv pentru care New Delhi a devenit cea mai poluată capitală din lume. Motivul principal este faptul că particulele provenite din surse precum vehiculele, industriile, praful din construcții și arderea deșeurilor agricole sunt reținute de aerul rece, în momentul în care temperaturile încep să scadă. Astfel că, pentru prima dată în istoria țării, autoritățile municipale vor încerca să inducă o ploaie artificială, prin însămânțarea norilor cu substanțe precum iodura de argint.

„Cred că, având în vedere condițiile actuale și dacă primim sprijin din partea tuturor, vom putea să realizăm cel puțin primul test-pilot.”, a adăugat Gopal Rai, ministrul Mediului din New Delhi.

Citește și: CARE ESTE ORAȘUL DIN ROMÂNIA CU AERUL CEL MAI CURAT. UNDE SE SITUEAZĂ BUCUREȘTIUL ÎN ACEST CLASAMENT

Guvernul preconizează că primul test de acest fel va avea loc pe data de 20 noiembrie. Printre țările care au apelat la această metodă, în trecut, se numără China, Indonezia și Malaezia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *