December 1, 2023

Pe data de 11 noiembrie, Raphael Dwamena s-a stins, după ce a făcut un atac de cord chiar pe teren. Știa că are probleme de sănătate, dar iubea fotbalul mai mult decât orice și nu a vrut să renunțe la cariera sa. Meciul a fost oprit după incidentul dramatic.

Fostul atacant de la Red Bull Salzburg era în meciul dintre Egnatia și Partizani Tirana. La minutul 23, sub ochii colegilor și ai microbiștilor de acasă, a căzut pe teren. Coechipierii au venit imediat să vadă ce a pățit, iar o ambulanță a ajuns în cel mai scurt timp. A fost transportat la spitalul din Kavja, dar medicii au fost nevoiți să-i declare decesul. Vestea tristă a fost confirmată ulterior de echipele la care a jucat, printre care și FC Zurich. Meciul a fost anulat, cu scorul 1-1.

Raphael Dwamena a stat pe teren până a făcut atac de cord / Sursă foto: Facebook

Raphael Dwamena suferea de o malformație cardiacă

De nouă ori a fost selecționat pentru țara sa și a reușit să marcheze două goluri, dar în 2017, a descoperit că avea o malformație cardiacă. În anul 2021, i s-a instalat un cardioverter-defibrilator implantabil, după ce s-a prăbușit într-un meci de Cupa Austriei, dar nu s-a oprit și a continuat să vină pe teren și pentru Levante, în LaLiga, club care a afirmat, după moartea sa:

„În numele #LevanteUD, dorim să ne exprimăm sincerele condoleanțe pentru trecerea în neființă a fostului nostru jucător, Raphael Dwamena. Gândurile noastre sunt la familia și cei dragi săi în această perioadă dificilă. Moștenirea sa la noi. Clubul va rezista mereu. Odihnească-se în pace!”, a transmis clubul pe Facebook.

(CITEȘTE ȘI: Adevăratul motiv pentru care Mircea Lucescu nu se mai retrage din fotbal. A trecut printr-un adevărat coșmar și familia lui a fost afectată)

Ultimele clipe din viața fotbalistului, văzute de microbiști

Din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta Raphael Dwamena, în anul 2019, Real Zaragoza i-a reziliat contractul. Ulterior, a fost împrumutat de la Levante. În 2020, echipa daneză Vejle Boldklub a reziliat împrumutul din cauza unor probleme cardiace.

La doar un an după aceea, contractul fotbalistului a fost reziliat de clubul austriac FC Blau Weiss Linz din cauza unor probleme cardiace.

„Gândurile noastre sunt la familia lui Raphael Dwamena în acest moment dificil. Raphael a reprezentat Ghana din toată inima și și-a plătit datoriile țării până la nefericita sa moarte. Ne va fi dor pentru totdeauna de el pentru devotamentul său față de National Coarse. Odihnește-te în pace Rafael!”, a transmis Asociația de Fotbal din Ghanda pe Facebook.

Ultimele clipe din viața fotbalistului au fost surprinse și de telespectatori care se uitau la meci. Iată imaginile:

(CITEȘTE ȘI: Fotbalul românesc stă cu sufletul la gură. Sorin Cojocaru, ofițerul de securitate al FRF, a suferit un AVC și a stat 8 ore în operație)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *