December 1, 2023

Compania Euroins revine pe piața românească. Anunțul a fost făcut direct de bulgarii grupului, susținând că reintrarea pe piață se va face prin intermediul unui SRL. În prim-plan au piața asigurărilor de garanții, după falimentarea asiguratorului City Insurance din 2022. Detaliile se află mai jos, în articol.

Euroins reintră pe piața din România. De data aceasta, deși se află în plin faliment, bulgarii firmei fanion au în plan să pună accent pe piața asigurărilor de garanții. Revenirea pe piața din țară se va face prin intermediul unui SRL care a fost condus de fosta directoare de subscriere a companiei.

Citește și CÂT COSTĂ UN AN DE VECHIME LA PENSIE? S-AU SCHIMBAT REGULILE PENTRU PENSIONARI

Decizia vine după falimentarea societății City Insurance

La momentul actual, au în plan să țintească către piața asigurărilor de garanții. Motivul? Din cauza golului lăsat pe piață de falimentarea City Insurance. Societatea de Asigurare – Reasigurare a intrat în faliment anul trecut. Falimentul a rămas definitiv (20 aprilie 2022), potrivit unui comunicat al FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Vă redăm mai jos ce au transmis reprezentanții, atunci.

„Conform Art. 14 din Legea nr. 213/2015 actualizată, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului de garantare a asiguraţilor, dar nu mai târziu de 90 de zile calculate fie de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drepturi” se arată în comunicatul FGA.

Vezi și CÂT COSTĂ O ASIGURARE AUTO, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTA ȘOFERILOR. CATEGORIILE CARE PLĂTESC MAI PUȚIN

Euroins revine pe piața din România

Euroins Insurance AD va reveni pe piața din România, în plin faliment al subsidiarei locale (fost lider în domeniul RCA). Bulgarii se vor axa, de data aceasta, pe alte asigurări generale, și nu pe RCA, cel puțin momentan.

De asemenea, persoanele care întâmpină probleme cu plata daunelor trebuie să se adreseze autorităților bulgare. Motivul? Autoritățile din România nu dețin competențe în cazul firmelor cu pașaport european. În cazul unui faliment, nu va exista fond de garantare, deoarece Bulgaria nu prezintă schema aceasta pentru asigurările obligatorii.

Înainte ca Euroins să intre în faliment, au existat probleme în privința plății daunelor. Societate avusese cel puțin 15.000 – 20.000 de procese unice în instanță, referitoare la această situație, conform economica.net.

Vezi și ÎNMATRICULARE AUTO 2023. CÂT COSTĂ ȘI CE ACTE SUNT NECESARE PENTRU AUTOTURISMELE NOI ȘI SECOND HAND

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *