December 1, 2023

Luni, 6 noiembrie 2023, a fost pronunțată soluția în primă instanță în procesul dintre Gabriela Szabo și Primăria Municipiului București, respectiv Nicușor Dan. În urma deciziei, fosta campioană a adus noi acuzații la adresa edilului și a spus totul despre ordinul pe care acesta l-ar fi dat angajaților în raport cu ea. 

Citește și: AMENDĂ COLOSALĂ DATĂ DE POLIȚIA LOCALĂ BUCUREȘTI: 35 DE MILIOANE DE EURO! NICUȘOR DAN A DEZVĂLUIT MOTIVUL: „BĂTAIE DE JOC”

În data de 3 iunie 2023, Nicușor Dan a anunțat concedierea Gabrielei Szabo e la conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Mai apoi, fosta atletă a contestat în instanță înlăturarea ei din funcție. De asemenea, ea a cerut să primească daune morale în valoare de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, în cuantum de 3.500 lei. Însă, astăzi, magistrații i-au dat câștig de cauză lui Nicușor Dan. Totuși, fosta sportivă mai are o șansă! Hotărârea nu este una definitivă.

Gabriela Szabo, acuzații dure la adresa primarului Capitalei

Luni, 6 noiembrie 2023, instanța a pronunțat soluția în procesul pe care Gabriela Szabo îl are cu Nicușor Dan și cu Primăria Municipiului București. Fosta campioană este extrem de nemulțumită atât de faptul că a pierdut în fața edilului, cât și de postarea pe care acesta a făcut-o pe Facebook, în care prezintă punctul lui de vedere despre ceea ce s-a întâmplat. Astfel că reacția fostei sportive nu a întârziat să apară.

„Astăzi a fost pronunțată soluția în primă instanță în dosarul în care am solicitat anularea dispoziției de desfacere a contractului de muncă din funcția de Director General al C.S.M.B. Tribunalul București a decis că cererea este neîntemeiată și implicit că procedura a fost respectată.

Astfel, Primarul General, după eșecul dispoziției de detașare a mea la Centrul Metropolitan Dalles, dispoziție anulată de instanță, a dispus reîncadrarea mea, urmată la câteva zile de măsura desfacerii contractului de muncă.

Pentru a reuși această neutralizare, a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze în lipsa mea din club, în perioada iunie-decembrie 2022, un pretins control (5 echipe succesive de inspectori, refuzul cererilor mele de participare în sensul de a da relații și de a împiedica sustragerea de la prezentare a documentelor de catre noua conducere). Este un abuz!”, a declarat Gabriela Szabo, în exclusivitate, pentru Gândul.

Fosta atletă i-a adus acuzații grave lui Nicușor Dan. Acesta crede cu tărie că este vorba despre o răzbunare politică. Mai mult decât atât, Gabriela Szabo a povestit ce le-a ordonat edilul angajaților în lipsa sa.

„Nicușor Dan a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze, în lipsa mea din club, un pretins control. Este fără dubiu răzbunarea politică ce caracterizează acțiunea de detașare, apoi de concediere, asigurarea lipsei mele din club timp de 6 luni în care a fost efectuat pretinsul control.  Niciuna dintre faptele cu caracter penal menționate în scop electoral sau pentru a vinde senzaționalul nu sunt confirmate.

Din fericire, cariera și rezultatele mele profesionale, ca și ale fiecărei echipe cu care am lucrat, nu pot fi anulate de conducători trecători, mânați nu de dorința de a construi, sau de a uni, ci de a distruge și a anula personalități atunci când acestea dovedesc în privința angajatorului neîndeplinirea nejustificată legal a atribuțiilor.”, a adăugat fosta campioană.

Gabriela Szabo/ Sursa foto: Gacebook
Gabriela Szabo/ Sursa foto: Gacebook

Nicușor Dan a anunțat câștigul în instanță pe Facebook

Acuzațiile Gabrielei Szabo vin la doar câteva ore după ce edilul a postat pe rețelele de socializare un mesaj, prin care anunță că fosta atletă a pierdut procesul împotriva Primăriei Municipiului București. Mai mult acesta, a explicat primele concluzii în urma procesului, dar a spus și motivul pentru care a decis să îi desfacă acesteia contractul de muncă.

Citește și: NICUȘOR DAN, LA FESTIVALUL ENIGMA, UNDE A FOST NEBUNIE TOTALĂ! CUM L-A SURPRINS CANCAN.RO PE EDILUL ȘEF AL CAPITALEI

„Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București. Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM.

Printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității. Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).”, a fost mesajul lui Nicușor Dan postat pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Szabo a declarat că niciunul dintre punctele menționate de primarul general în postare se regăsesc în decizia concedierii sale din funcția pe care o deținea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *