La o zi după ce a avut loc flagrantul, socrii lui Cătălin Cherecheș, edilul de la Baia Mare, au ajuns în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Miercuri, Claudia Gliga, soacra sa, a fost prinsă în timp ce dădea mită 50.000 de euro, pentru a-și scăpa ginerele de închisoare. Iată detaliile mai jos.
În cursul zilei de miercuri, 8 noiembrie, Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, a fost prinsă în timp ce dădea mită 50.000 de euro, pentru a-și scăpa ginerele de pușcărie. Potrivit informațiilor, ar fi fost vorba despre o primă tranșă. Banii respectivi urmau să ajungă în posesia mamei unei judecătoare din Cluj care urma să pronunțe o sentință definitivă. La o zi distanță de la flagrantul DNA, socrii lui Cătălin Cherecheș au ajuns în arest preventiv. Măsura a fost dispusă pentru 30 de zile, arată antena3.ro. Ieri, soacra fusese reținută pentru 24 de ore.
Plan ca să-l scape de închisoare: prima tranșă de 50.000 de euro, în parcarea unui mall din Cluj Napoca
Soacra ar fi încercat să îl scape pe primarul Cătălin Cherecheș de închisoare printr-o acțiune ilegală. Aflată în parcarea unui mall din Cluj Napoca, femeia a venit „burdușită” cu 50.000 de euro (prima tranșă). Banii respectivi ar fi urmat să ajungă în posesia unei judecătoare care se ocupă de pronunțarea sentinței definitive în cazul edilului.
După ce edilul de la Baia Mare a aflat de mită, a susținut că ar fi o „manevră” din partea soacrei. A făcut declarații, imediat ce a fost contactat de jurnaliști. (VEZI AICI) DNA a intrat imediat pe fir, iar soacra a fost reținută, inițial, 24 de ore. Astăzi, atât ea, cât și soțul ei (socrii primarului) au fost arestați preventiv.
„În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite.
Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”, se arată în informarea făcută de DNA.
Sursă foto: Capturi video