December 1, 2023

Surpriză inedită pentru Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale în Republica Unită a Tanzaniei! Președintele României a trăit momente ciudate, după ce localnicii s-au aruncat în apă, având în brațe un tablou cu chipul său. Nici soția sa, Carmen, nu a scăpat de această „onoare”.

Citește și: CÂINELE MAIEI SANDU L-A MUȘCAT DE MÂNĂ PE PREȘEDINTELE AUSTRIEI. OFICIALUL S-A ALES CU UN BANDAJ DUPĂ “ATACUL” LUI CODRUȚ

Vineri, în data de 17 noiembrie, Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns în Tanzania, acolo unde președintele a purtat discuții cu omologul său, Samia Suluhu Hassan. Duminică, a avut loc ceremonia de rămas bun, unde șeful statului și partenera sa de viață care a fost surprinsă că a încălcat protocolul în Kenya, au fost în centrul atenției.

Momente ciudate în Africa pentru Klaus Iohannis

În data de 14 noiembrie, Klaus Iohannis a plecat într-un turneu oficial în Africa, prima vizită fiind în Kenya. Președintele României a fost primit, pentru început, de omologul său de acolo, William Ruto. Mai apoi, șeful statului a participat la mai multe întâlniri cu personalități importante, printre care menționăm ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua și directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a purtat convorbiri cu Hussein Mwinyi, președintele Zanzibarului, iar duminică, în data de 19 noiembrie, a avut parte de o surpriză la ceremonia de rămas bun. Localnicii au organizat o ceremonie specială pentru președintele României și pentru soția sa, Carmen Iohannis. Bărbații s-au pregătit intens, drept dovadă că au purtat și tricouri albastre, asortate.

Un grup de oameni au strigat diverse urări, printre care și cunoscuta expresie, «Hakuna matata!», însemnând «Fără probleme, totul este bine». Mai apoi, un bărbat s-a aruncat în apă, având în brațe tablouri cu chipurile celor doi. De asemenea, se poate auzi în filmulețele surprinse la fața locului că persoanele care au participat la ceremonie au scandat numele șefului de stat, dar și al țării noastre, România.

tablou klaus iohannis ceremonie kenia
Momentul în care un localnic din Africa se aruncă în apă cu tabloul lui Klaus Iohannis/ Sursa foto: Captură Spot Media

Citește și: CARMEN IOHANNIS A DANSAT CU LOCALNICII LA O ȘCOALĂ DIN KENYA. COPIII AU PRIMIT 30 DE LAPTOPURI CADOU DE LA STATUL ROMÂN VIDEO

Klaus Iohannis va încheia vizitele oficiale în Africa în data de 23 noiembrie, ultima întâlnire din acest turneu fiind cu omologul său din Republica Senegal, Macky Sall. Între timp, astăzi, 20 noiembrie, șeful de stat, a început discuțiile oficiale în Republica Cabo Verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *