April 14, 2024

În timp ce Postul Paștelui ne încurajează să renunțăm la carne, este momentul perfect să ne bucurăm de delicioasele preparate pe bază de pește.

Iar pentru cei care doresc să experimenteze ceva sofisticat și savuros, vă propunem o rețetă excepțională de somon la cuptor, acompaniat de grepfruit și praz, care va încânta cu siguranță papilele gustative.

Ingrediente:

  • 1 somon întreg, nu prea mare
  • 3 fire de praz
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar de vin alb
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 5 crenguțe de cimbru, proaspete
  • 1 pahar de apă
  • 1 grepfruit, tăiat în felii de 1 cm grosime
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Curățați prazul și tăiați-l pe lung, apoi în felii de aproximativ 1,5 cm, pentru a obține mici semiluni.
  3. Asigurați-vă că somonul este bine spălat și curățat de solzi. Asezonati-l cu sare și piper după gust.
  4. Într-un bol mic, adăugați usturoiul și prazul, și amestecați bine. Umpleți somonul cu acest amestec.
  5. Adăugați feliile de grepfruit și crenguțele de cimbru în interiorul somonului. Dacă somonul nu este suficient de mare pentru a încăpea o felie întreagă de grepfruit, adăugați jumătăți de felii.
  6. Legați apoi somonul pentru a preveni ieșirea umpluturii și crestați-l din loc în loc cu ajutorul unui cuțit.
  7. Dacă rămâne umplutura, adăugați-o în tavă, alături de somon. Adăugați și feliile de grepfruit și turnați apa și vinul alb în tavă.
  8. Stropiți somonul cu puțin ulei de măsline.
  9. Coaceți la cuptorul preîncălzit timp de 50-60 de minute, sau până când este bine pătruns.
  10. Serviți somonul cu grepfruit la cuptor alături de o garnitură de cartofi natur sau legume la abur.

Această rețetă simplă, dar rafinată, va aduce un strop de eleganță și savoare în meniul dvs. de post, bucurându-vă de o masă delicioasă și sănătoasă alături de cei dragi. Să aveți poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *