May 20, 2024

Autoritățile din Prahova își propun s efectueze mai multe evacuări în orașul Slănic. Această măsură se referă la rezidenții care locuiesc în apropierea craterului care a apărut în zonă. În acest sens va fi emis un avertisment RO-Alert.

Autoritățile din Prahova au declarat joi că vor fi luate măsuri suplimentare pentru evacuarea zonelor afectate de prăbușirea străzii în orașul Slănic și vor emite un mesaj RO-Alert. De asemenea, o echipă formată din membri ai IGSU, specialiști în domeniul construcțiilor și mineri va efectua o nouă evaluare a situației.

Decizia de evacuare a fost comunicată prin portalului online al Prefecturii Prahova.

„Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului”, a transmis Prefectura Prahova.

Citește și: PRODUSELE DE POST DE CARE TREBUIE SĂ NE FERIM. AVERTISMENTUL NUTRIȚIONIȘTILOR: ”AU POTENȚIAL CANCERIGEN”

Urmează noi evacuări în Slănic după apariția craterului. Va fi emis mesaj RO-Alert

Prefectura a declarat că în curând va trimite un mesaj RO-Alert pentru zona afectată, notează Mediafax.

„De asemena, prefectului județului Prahova, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități”, se mai precizează în mesajul publicat pe portalul Prefecturii Prahova.


Departamentul pentru Situații de Urgență a validat această informație și a transmis că o nouă echipă din cadrul IGSU va fi trimisă în localitatea Slănic pentru a realiza o evaluare suplimentară.

„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: CARREFOUR OFERĂ TUTUROR ROMÂNILOR, GRATUIT, O STICLĂ DE ULEI DE FLOAREA SOARELUI. CE TREBUIE SĂ FACI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *