December 8, 2023

Un fermier australian în vârstă de 65 de ani a avut parte de norocul vieții sale. A fost la un pas să fie omorât de un crocodil care îl atacase, însă a reușit să se salveze mușcându-l de pleoapă. Bărbatul a povestit și ce a urmat după scena îngrozitoare.

Colin Deveraux, un fermier de vite din Australia, a reușit să supraviețuiască miraculos, după ce a fost victima unui atac de crocodil. Animalul avea peste 3 metri lungime. Bărbatul se afla în apropierea râului Finniss, poziționat la sud de orașul Darwin, atunci când crocodilul a ieșit din apă și l-a prins de piciorul drept. Deși a scăpat cu viață, s-a ales cu răni destul de grave, iar recuperarea a durat o lună.

Citește și: ACEASTĂ SPECIE DE ANIMAL ERA CONSIDERATĂ DISPĂRUTĂ DE 60 DE ANI. TOCMAI A FOST FOTOGRAFIATĂ ÎN INDONEZIA

Fermierul a mușcat crocodilul de pleoapă

Un crescător de vite australian a avut parte de un noroc chior. În timp ce se afla în apropierea unui râu, Colin Deveraux a fost atacat de un crocodil de peste 3 metri lungime. Animalul l-a prins de piciorul drept și a încercat să îl tragă în apă, moment în care fermierul l-a mușcat de ochi. Mișcarea a fost una salvatoare. Acesta a povestit cum s-a întâmplat totul.

„A fost o mușcătură mare, m-a scuturat ca pe o păpușă de cârpă și a mers înapoi în apă, trăgându-mă înăuntru.

Eram într-o poziție atât de incomodă, dar din întâmplare, dinții mei i-au prins pleoapa. Era destul de groasă, dar l-am mușcat și am smucit pleoapa până mi-a dat drumul.

Am sărit din apă și am fugit până la mașină. M-a urmărit puțin, poate patru metri, dar apoi s-a oprit.”, a declarat bărbatul atacat, potrivit Insider.

Potrivit lui Brandon Sideau, un expert în comportamentul crocodililor, susține că cea mai bună modalitate de a scăpa de atacul unui crocodil este să îi înțepi ochii.

„Asta, în multe cazuri, va duce la eliberarea victimei de către crocodil. Al doilea cel mai frecvent gest pe care îl văd este lovirea cu pumnul în bot, ceea ce uneori îi va face să dea drumul victimei.”, a spus expertul, potrivit New York Times.

Citește și: RASELE DE CÂINI CARE AU FOST CELE MAI ABANDONATE DE PROPRIETARI. CLASAMENTUL TRIST FĂCUT ÎN MAREA BRITANIE

Deși a reușit să se salveze din ghearele animalului, fermierul s-a ales cu răni serioase, iar recuperarea a durat o lună, perioadă în care a fost nevoit să stea internat în spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *