May 20, 2024

Incredibil cât a putut să plătească un român pe o porție de trei mici și o ciorbă de burtă, în Thassos! Și-a făcut pofta la o tavernă din Grecia, însă prețurile au fost destul de piperate. 

Turistul a decis să povestească și să le prezinte internauților care a fost suma plătită la final pentru preparatele comandate, pe un forum dedicat românilor care vor să viziteze Grecia.

În ultima vreme, observăm o creștere semnificativă a românilor care aleg să-și petreacă vacanțele la mare în afara granițelor țării. Destinațiile preferate sunt în special Bulgaria, Grecia sau Turcia. Alegerea acestor locuri este determinată în principal de condițiile mai avantajoase de cazare. Astfel, aceste țări se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul turiștilor români.

Pe platformele de socializare, românii dezbat cu interes prețurile din Grecia, comparativ cu cele de anul trecut. Turiștii care planifică să-și petreacă vacanțele doresc să fie informați cu privire la costurile cazării și ale mâncărurilor, pentru a-și gestiona mai eficient bugetul. Astfel, un român a făcut publică nota de plată pentru o porție de mici și o ciorbă de burtă. Cu toate că prețurile par destul de mari la taverna respectivă, comparativ cu cele din România, acesta nu s-a uitat la portofel și și-a făcut poftele.

Citește și: DOUĂ ENGLEZOAICE AU VENIT ÎN ROMÂNIA, LA SPA, CA SĂ ECONOMISEASCĂ BANI. CÂT AU CHELTUIT ÎNTR-O ZI LA THERME

După ce a comandat o porție de trei mici, a luat decizia să mai adauge în comanda sa și o ciorbă de burtă, pentru a-și completa experiența culinară în Thassos și să îl readucă la gusturile din România.

La momentul plății, românul a constatat că o simplă porție cu trei mici l-a costat 11 euro, iar adăugarea unei ciorbe de burtă a adus nota de plată la încă 9 euro. Turistul a decis să facă totul public și să le prezinte oamenilor ce vor să călătorească pe insulă la ce se pot aștepta.

„Prima și ultima masă din Thassos de săptămâna asta la tavernă am decis să fie la MotorShip sau Motor ship din Skala Maries sau Skala Marion. Eu doream să le testez bougiourdi-ul, EA avea poftă de o ciorbă. Cum aveau doar de burtă azi, că le-ați terminat alte feluri de ciorbă din meniu, am mâncat doar eu – și mi-a plăcut. A fost ce trebuie, mai bună decât patsas-urile încercate până acum pe insulă.
Bougiourdi-ul bun, de top, dar nu de locul 1, încă. Dar urmează, că sunt motivați să îl servească turiștilor pe cel mai bun. Sunt sigur că feedback-ul meu „prețios” o să îi determine și mai mult să-l echilibreze și să atingă perfecțiunea.
La felul doi, ne scuzați, dar n-am putut să refuzăm oferta de mici românești – că nouă din diaspora ne e tare dor de ei. Și au fost perfecți!
Am petrecut câteva ore împreună și uitasem să mai plecăm. Dacă mai stăteam de vorbă prindeam și cina .
În ultima poză aveți și prețurile, că tot erați curioși”, a scris românul pe un grup de Facebook.

Cum au reacționat românii la postare

Există păreri împărțite în rândul celor care participă la discuții, pe grupurile de Facebook: unii afirmă că tarifele la taverne au crescut în comparație cu anul precedent, în timp ce alții consideră că nu există diferențe semnificative și că insulele grecești rămân accesibile pentru români.

De data aceasta, românii nu au părut surprinși de suma achitată de către turist și chiar au exprimat interes în comentarii, afirmând că și ei vor să meargă să încerce. Observând că prețurile sunt oarecum în concordanță cu așteptările lor sau cu experiențele anterioare, au început să privească mai deschis către ideea de a explora și ei locurile respective.

„Succeeeees! Nu o sa ratez sa testez cand ajung!”, „Abia aștept!!! Ne-am îndrăgostit de Thassos anul trecut! Avem concediul programat în Skala Marion anul acesta, deci, este perfect!!! Succes!!!”, „Am vazut la TV reportajul despre romanii si afacerile lor in minunata insula, inclusiv pe noul proprietar. Sa fie cu succes si la mai mare! O sa incercam si noi cand vom veni pe insula.”, „Mergem si noi sa testam zilele astea daca tot mai suntem pe insula pana sambata”, au fost dor câteva dintre comentariile românilor la postare.

Citește și: IREAL! CÂT AU PLĂTIT 5 ROMÂNI PENTRU O MASĂ ÎN TURCIA: ”NU ÎMI MAI TREBUIE!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *