May 24, 2024

În acest magazin poți lua ce dorești fără a avea bani la tine. Nu întâlnești angajați sau case de marcat. Iată unde se află și cum poți achiziționa produsele!

Recent, lanțurile de supermarketuri din România au suferit schimbări semnificative. Pandemia a determinat o creștere a renunțării la plata în numerar, iar utilizarea cardului devine din ce în ce mai obișnuită. În țară, deja există magazine unde nu este necesar să ai bani fizici.

Citește și: ÎNCEP REDUCERILE DE PAȘTE LA LIDL! SUPER-OFERTE ÎN PERIOADA 29 APRILIE – 4 MAI

Care este magazinul în care banii în portofel nu sunt o necesitate

Românii se adaptează rapid la tehnologie, iar un exemplu clar în acest sens este utilizarea cardului pentru cumpărături. Din ce în ce mai puțini oameni mai poartă bani cash, optând în schimb pentru variante digitale de plată sau pentru utilizarea cardului.

În România a fost inaugurat recent primul magazin unde nu ai nevoie să ai bani la tine și nici să scanezi produsele la casă. Este o inițiativă a lanțului Auchan, iar locația din București funcționează fără angajați. Pentru a face cumpărături aici, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli.

Pentru a folosi magazinul, este necesar să descarci aplicația cu același nume și să creezi un cont de client obligatoriu. În timpul înregistrării, vei fi solicitat să introduci data nașterii pentru verificarea vârstei conform legilor în vigoare, iar magazinul respectă reglementările care interzic vânzarea țigărilor și a băuturilor alcoolice minorilor.

După înregistrare, următorul pas este să introduci un card valid în aplicație. Este esențial ca acest card să aibă întotdeauna fonduri disponibile pentru a procesa plata imediat după ce părăsești magazinul.

Odată ajunși în magazin, clienții pot selecta produsele dorite, care sunt deja identificate și cântărite la raft. Dacă cineva se răzgândește, poate pune produsul înapoi pe raft fără nicio problemă.

La ieșirea din magazin, suma totală de plată este retrasă automat de pe cardul clientului, pe baza bonului digital generat în aplicație. Accesul în magazin este permis doar prin scanarea unui cod QR generat în aplicație, asigurând astfel o experiență sigură și eficientă.

Bogdan Nica, fostul director al ANPC, a exprimat preocupări cu privire la mecanismul de funcționare al acestui magazin, considerându-l abuziv. El susține că cerințele și procedurile impuse clienților în această unitate comercială pot fi destul de complicate pentru unii.

Citește și: UN NOU TIP DE SUPERMARKET VINE SĂ ÎȚI SALVEZE ECONOMIILE. “ESTE BENEFIC PENTRU COMUNITATE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *