July 22, 2024

Soarele a început să intre în nori, temperaturile să scadă semnificativ, așa că urmează să vină și căldura în tot Bucureștiul. Oamenii trebuie să știe că datoriile Termoenergetica nu vor afecta furnizarea agentului termic în calorifere.

Compania Termoenergetica adunase o datorie de 600 de milioane de lei la ELCEN – Electrocentrale București, motiv pentru care unii bucureșteni se temeau că furnizarea agentului termic va întârzia. Primarul general, Nicușor Dan, a dat asigurări că suma va fi achitată integral. Pe partea cealaltă, asociațiile de locatari au luat deja măsurile necesare pentru ca toți oamenii să aibă cât de curând caloriferele calde.

Citește și: FENOMENUL METEO CARE CAPĂTĂ O ALTĂ PROPORȚIE DIN CAUZA EFECTELOR NEGATIVE PRODUSE DE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ. LA CE TREBUIE SĂ NE AȘTEPTĂM ÎN VIITOR

Când vine căldura în tot Bucureștiul

Potrivit Hotărârii de Guvern Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, furnizarea agentului termin în București va începe în momentul în care temperatura medie înregistrată 3 zile consecutiv, între orele 20.00 și 6.00, va fi de maxim 10 grade Celsius. Totuși, încălzirea fiecărui bloc depinde și de asociațiile de proprietari.

„Am pregătit și un afiș în sensul ăsta, ca să îi atenționez când dăm drumul la căldură, să aibă caloriferele deschise, să facem o umplere corectă. Vom vedea într-o viitoare ședință dacă proprietarii sunt de acord să dăm drumul la căldură sau nu.”, a declarat Mircea Ploscaru, președinte Asociațiilor de proprietari.

Probele pentru furnizarea căldurii au început încă din luna octombrie, însă nu toată lumea a reușit să pregătească în mod corespunzător caloriferele. Mai mult decât atât, foarte mulți locatari au venituri mici, motiv pentru care nu doresc să aibă căldură momentan. Aceștia încearcă să prelungească timpul fără încălzire cât pot de mult pentru a scăpa de cheltuielile în plus. Însă, reprezentanții Termoenergetica au anunțat că sistemul este pregătit.

„Nu există niciun pericol ca sistemul să intre într-un colaps. Iarna aceasta vom funcționa mai bine decât iernile precedente, motivat de investițiile realizate la acest moment.”, Adrian Teodorescu, director general Termoenergetica.

Datoriile Termoenergetica nu vor afecta furnizarea agentului termic

Unii oameni se temeau că furnizarea căldurii în Capitală va întârzia din cauza datoriilor foarte mari acumulate de compania Termoenergetica la Electrocentrale București. Mai ales că directorul general ELCEN a anunțat că este plata celor 600 de milioane pentru a trece cu bine peste temperaturile scăzute.

„Suntem pregătiți în fiecare zi să mărim sarcina termică pentru nevoia de căldură din București. Pentru a trece peste iarnă cu bine, e nevoie și de plata restului de 600 de milioane pe care primăria ar trebui să îl acopere.”, Claudiu Crețu – director general ELCEN.

Citește și: OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU FOST PUȘI LA ZID PENTRU CĂ NU SPUN ADEVĂRUL DIN SPATELE SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. DESPRE CE FENOMEN ASCUNS ESTE VORBA

Momentan, a fost achitată doar jumătate din sumă, iar primarul general a promis că va achita și restul de 300 de milioane.

,,Având în vedere nevoia de a plăti combustibilul în fiecare lună pe perioada de iarnă, este absolut necesar ca acea datorie să fie plătită sau măcar mare parte din acea datorie. Avem promisiunea primarului general, sperăm să accelereze procesul de analiză și de plată a restului de datorie.”, a adăugat Claudiu Crețu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *