June 16, 2024

Carlo Acutis, un tânăr italian care a trăit o viață de devotament și bunătate, a devenit primul sfânt din generația milenialilor.

Pe 24 mai, Papa Francisc a autorizat Dicasterul să promulge decretele privind canonizarea lui Acutis, în timpul unei audiențe cu Cardinalul Marcello Semeraro.

Astfel, adolescentul, beatificat pe 10 octombrie 2020, va fi sanctificat oficial, devenind primul sfânt din generația Y.

Carlo Acutis, cunoscut drept „influencerul lui Dumnezeu”, s-a stins din viață la doar 15 ani, în 2006, din cauza leucemiei.

Deși viața sa a fost scurtă, impactul său a fost profund și continuă să inspire oameni din întreaga lume. Născut la Londra și crescut la Milano, Carlo a dedicat mult timp pentru a ajuta pe ceilalți și a trăi conform valorilor creștine.
Cele două „minuni” făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El  este primul sfânt din generaţia milenialilor - Stirileprotv.ro

Viața și miracolele lui Carlo Acutis

Tânărul și-a folosit cunoștințele în tehnologie pentru a dezvolta site-ul parohiei sale și mai târziu a contribuit la o academie de la Vatican.

În viața de zi cu zi, Carlo a demonstrat o compasiune profundă, oferind sprijin colegilor de clasă care aveau probleme, apărând colegii cu dizabilități de hărțuiri și oferind mâncare oamenilor fără adăpost.

Cu toate că era un adolescent, înțelepciunea și maturitatea sa spirituală erau remarcabile. „Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să irosesc nici măcar un minut din ea făcând lucruri care nu i-ar fi plăcut lui Dumnezeu”, le-ar fi spus Carlo părinților săi înainte să se stingă.

După moartea sa, Carlo Acutis a fost creditat cu două miracole, fapt care i-a deschis calea către canonizare. Primul miracol, recunoscut de Vatican în 2020, a avut loc în 2013, când un băiat brazilian cu o boală pancreatică rară a fost vindecat miraculos. Se crede că intervenția divină a lui Carlo din cer a salvat viața băiatului.
Cele două minuni făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El  este primul sfânt din generaţia milenialilor - Stirileprotv.ro

Al doilea miracol, care a avut loc în 2022, a fost atribuit lui Carlo recent și a fost decisiv pentru canonizarea sa. O tânără de 21 de ani din Costa Rica a suferit o leziune cerebrală gravă în urma unui accident de bicicletă în Florența.

Starea ei era critică, iar familia ei a fost anunțată că șansele de recuperare erau minime. Mama tinerei a mers la mormântul lui Carlo Assisi pentru a se ruga, și în aceeași zi, tânăra a început să respire fără ajutor și să vorbească, iar contuzia de pe creier dispăruse în mod inexplicabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *