May 20, 2024

????????????????????????????????????

Muzeul Teatrului Național din București, o comoară a artei și culturii românești, intră într-un nou capitol al reînnoirii și valorificării patrimoniului său bogat.

Fondat în 1942, Muzeul Teatrului Național reprezintă o fereastră către universul fascinant al scenei românești, găzduind colecții impresionante de obiecte, documente și artefacte care ilustrează bogata istorie a teatrului în țara noastră.

Sub conducerea Directorului Artistic Marius Bodochi, Muzeul TNB se află într-un amplu proces de reorganizare și reinventare a colecțiilor sale.

Lucrările de reorganizare vizează o mai bună accesibilitate și expunere a exponatelor, pentru a oferi publicului o experiență culturală completă și captivantă.

Un tur virtual de excepție

Recent, echipa canalului Voyage Voyage a filmat un episod special la Muzeul Teatrului Național din București, explorând bogăția și diversitatea colecțiilor sale.

Această colaborare aduce în prim-plan patrimoniul cultural al României și îl prezintă într-o lumină nouă și atrăgătoare, contribuind la promovarea și valorificarea acestuia în rândul publicului intern și internațional.

Muzeul TNB se pregătește să își deschidă porțile către publicul larg, într-un demers menit să ofere o experiență culturală de neuitat.

Cu peste 80% dintre artefacte și peste 90% dintre tablourile inventariate, muzeul se pregătește să dezvăluie o parte semnificativă din patrimoniul său prin organizarea unei expoziții inovative.

Expoziția va cuprinde o gamă variată de bunuri culturale, inclusiv 227 de lucrări de pictură, 213 sculpturi, 500 de lucrări de grafică, 157 de costume și accesorii, 390 de decorații și medalii, precum și 150 de obiecte personale ale actorilor.

Muzeul TNB - Muzeul TNB

De asemenea, colecția va include peste 80 de bunuri în cadrul „Colecției Radu Beligan”.

Proiectul de reorganizare și promovare a Muzeului Teatrului Național demonstrează angajamentul instituției față de conservarea și valorificarea moștenirii culturale a României.

Muzeul TNB își propune să devină un centru cultural vibrant și accesibil, în care istoria și arta teatrului prind viață într-un mod inspirațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *