May 23, 2024

Această rețetă simplă și sănătoasă de piept de pui cu spanac este perfectă pentru cei care urmează un regim de slăbit sau pur și simplu vor să se bucure de o masă gustoasă și hrănitoare.

Pieptul de pui este o sursă bogată de proteine și este ușor de preparat într-o varietate de feluri. În această rețetă, se combină cu spanacul, un ingredient care aduce beneficii multiple sănătății.

Spanacul este cunoscut pentru proprietățile sale depurative, antianemice, hipotensive și nutriționale, fiind recomandat în special în perioadele de refacere după boli sau în stări de oboseală.

De asemenea, spanacul este un activator al secrețiilor pancreatice și are potențial anticancerigen.

Un alt ingredient esențial în această rețetă este brânza de capră, care aduce o notă distinctă și sănătoasă preparatului.

Brânza de capră este bogată în vitamina B12 și are puține grăsimi, fiind recomandată inclusiv persoanelor cu probleme renale sau ale colecistului.

De asemenea, este o sursă importantă de vitamine și minerale, precum A, B, D, K, calciu, fosfor, potasiu și magneziu, contribuind la combaterea anemiei, alergiilor și problemelor de digestie.

Pentru a prepara această delicioasă rețetă, vei avea nevoie de

  • 2 piepturi de pui dezosați
  • 30 g muștar
  • 220 g brânză de capră
  • 200 g spanac
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de floarea-soarelui

Rulouri cu piept de pui, spanac si mozzarella

Pentru modul de preparare

  1. Încinge cuptorul la 200°C. Sotează spanacul într-o lingură de ulei, până se înmoaie, apoi lasă-l să se răcească și stoarce-l pentru a elimina excesul de lichid. Toci spanacul și amestecă-l cu jumătate din cantitatea de muștar, brânza de capră sfărâmată, sare și piper, după gust.
  2. Taie piepturile de pui în jumătate și bate-le ușor cu ciocanul de șnițele pentru a le frăgezi. Pune peste fiecare jumătate din compoziția de spanac și rulează strâns. Poți lega rulourile cu o sfoară, dacă este necesar.
  3. Unge rulourile de pui cu muștarul rămas și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute sau până când pieptul de pui este gătit complet.

Această rețetă simplă și gustoasă de piept de pui cu spanac și brânză de capră este perfectă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare, potrivită pentru întreaga familie. Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *