December 1, 2023

David Popovici nu ratează nicio medalie! După accidentarea care l-a ținut pe bară, sportivul român a revenit spectaculos. Campionul a câștigat două medalii de aur într-o singură zi. Acesta a purtat și o cască specială.

Vineri, 10 noiembrie, înotătorul a participat la Campionatul Național de Înot, care se desfășoară la Otopeni în acest weekend. În urmă cu aproape două săptămâni, David Popovici s-a accidentat și a ratat probele de 100 de metri liber și 50 de metri fluture din cadrul memorialului Marek Petrusewicz, ce s-a desfășurat în Polonia, la Wroclaw. Totuși, asta nu l-a oprit să facă spectacol în competiția de astăzi.

Citește și: DAVID POPOVICI S-A IMPUS DIN NOU LA PROBA REGINĂ A NATAȚIEI! CE TIMP A SCOS „RECHINUL” LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE LA OTOPENI

David Popovici, două medalii într-o zi

David Popovici a avut parte de o revenire spectaculoasă. Sportivul a câștigat, vineri, în cadrul Campionatul Național de Înot, care se desfășoară la Otopeni, două medalii de aur. Prima a fost la proba de 200 m liber, pe care a terminat-o în 43 de secunde și o sutime, fiind urmat în clasament de Vlad Stancu (1:45.38), pe locul doi, și Mihai Gergely (1:45.64), pe locul trei. Iar al doilea triumf a fost cu ștafeta mixtă 4*50 de metri liber a clubului Dinamo.

În cadrul competiției, înotătorul a purtat o cască specială cu steagul Africii de Sud. În spatele acestui articol, se află și o poveste interesantă pe care campionul a împărtășit-o.

”Îmi place foarte mult culoarea și am primit casca de la un prieten din Africa de Sud. Nu am de gând să concurez pentru Africa de Sud, dacă aceasta era următoarea întrebare.

E o cască foarte frumoasă și la Naționale îmi permit să înot cu ce cască îmi doresc sau ochelari sau slip, dar când e un concurs important îmi pun una cu numele meu.”, a declarat sportivul la finalul cursei, potrivit Digi Sport.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Campionul se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Campionatul Național de Înot de la Otopeni ar putea fi ultima competiție a lui David Popovici de anul acesta. Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a mărturisit că sportivul se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

”Ne antrenăm în București, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual.

Citește și: CAUZA NOBILĂ PENTRU CARE DAVID POPOVICI A RENUNȚAT LA MEDALIA DE AUR: „MERITĂ O ȘANSĂ ÎN PLUS LA VIAȚĂ”

Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens.”, a declarat Adrian Rădulescu.

Astfel că este posibil ca David Popovici să lipsească de la Mondialele de la Doha, care se desfășoară perioada 2-18 februarie 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *