May 20, 2024

În Ajun de Paște – în jurul orei 02:00 dimineața – forțele ruse au lansat drone și rachete asupra unor zone rezidențiale din Harkov. Linia de apărare a Ucrainei este pusă la mare încercare, iar cele mai importante lupte se dau în apropiere de orașul Avdiika. Mai multe locuințe au fost distruse, iar cel puțin 6 oameni au fost răniți.

În noaptea de Înviere, Ucraina a fost lovită de bombardamentele armatei rusești. Conform informațiilor oferite de forțele aeriene ucrainene, rușii ar fi lansat peste 24 de drone iraniene Shahed asupra orașului Harkov. Atacurile au fost lansat în noaptea de Înviere.

Citește și: BĂRBAŢII APŢI DE LUPTĂ SUNT CHEMAŢI ACASĂ! ORDINUL A FOST DAT PENTRU TOŢI UCRAINENII CARE AU VÂRSTA MOBILIZĂRII

Ucraina a fost bombardată cu rachete în Ajuns de Paște

„O casă şi dependinţele sale au ars în urma acestor atacuri. Şase persoane au fost rănite, între care o fetiţă născută în 2015”, a declarat guvernatorul Harkovului, Oleg Sinegubov, pe Telegram. Totodată, în localitatea Pokrovsk – aflată la aproximativ 60 km de orașul Donțk, centrul administrativ ocupat de Rusia pe care Moscova pretinde că ar fi anexat-o, două persoane au murit și o casă a fost grav avariată în urma atacurilor aeriene: ”La Pokrovsk, tiruri de rachete au ucis două persoane și au avariat o casă”, a declarat Vadim Filskin, guvernatorul ucrainean al regiunii Donțk (est).

În tre timp, Ministrul rus al Apărării a anunțat cucerirea satului Oceretîne, din estul Ucrainei, sat care număra o populație de aproximativ 3.000 de locuitori – acum fiind devastat din cauza atacurilor rusești. Se crede că armata lui Putin ar fi profitat de faptul că Ucraina se află în defensivă din cauza lipsei de muniție.

Au trecut 802 zile de când Rusia e invadat Ucraina. Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor un mesaj plin de speranță. Liderul își îndeamnă poporul să nu renunțe la credință și să se roage pentru soldații plecați pe front: ”Să ne rugăm unii pentru alții. Când ne apropiem cu toții unii de alții, nu mai suntem străini”, a spus președintele Ucrainei.

Conform bilanțului oficial al Statului Major al Armatei Ucrainei, în cei doi ani de război, peste 20.000 de soldați ruși ar fi fost uciși, răniți sau capturați de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *