December 1, 2023

Biletele de avion se vor scumpi în cazul companiilor Ryanair, Wizzair și EasyJet. Românii care doresc să călătorească în Marea Britanie trebuie să scoată din buzunare cu 80 de lire sterline mai mult, pentru un singur tichet de avion. Companiile aeriene au obligația de a informa pasagerii cu privire la noile prețuri care vor fi percepute, pentru o călătorie. Iată detaliile mai jos, în articol.

Sunt vești noi pentru pasagerii care călătoresc cu avionul în Marea Britanie. Concret, zborurile ieftine se vor scumpi cu 80 de lire sterline. Iar prețul unui singur tichet de avion ar putea ajunge să coste 100 de lire sterline. Acest aspect se aplică în cazul companiilor aeriene Ryanair, Wizzair și EasyJet.

Aceasta reprezintă una dintre reglementările discutate în cursul săptămânii trecute și care se regăsește în „Discursul Regelui”, primul pe care, de altfel, Regele Charles al III-lea l-a rostit în calitate de monarh. Regele a fost încoronat în ziua de sâmbătă, 6 mai 2023, o zi care a avut o însemnătate istorică pentru Marea Britanie.

Se urmărește eliminarea taxelor ascunse. Astfel de taxe au fost regăsite, de-a lungul timpului, în strategia de preț a companiilor aeriene. În „Discursul Regelui”, monarhul a afirmat faptul că trebuie să existe o transparență în cazul companiilor aeriene, obiectul de referință fiind prețurile biletelor.

Vezi și MOMENT VIRAL ÎNTR-UN AVION RYANAIR. O FEMEIE A ÎNJURAT TOT ECHIPAJUL ȘI A COBORÂT ÎN APLAUZELE PASAGERILOR

Ryanair și Wizzair scumpesc biletele de avion – românii vor plăti cu 80 de lire sterline în plus, pentru un singur tichet

Tichetele de avion se vor scumpi considerabil. La prețul actual, se vor adăuga 80 de lire sterline, cel final ajungând la 100 de lire. Transparență în privința prețurilor trebuie să existe în cazul biletelor de avion. Iar acest aspect reprezintă un răspuns la „drip pricing” – o practică prin care companiile aeriene low-cost atrag clienții cu prețul scăzute la bilete (ceea ce le face atractive).

Totuși, un reprezentant al unei companii a făcut declarații în presa străină, luând o poziție de apărare.

„Ceea ce fac companiile aeriene nu sunt exemple de prețuri partiționate în modul în care guvernul le imaginează. Credem că prețul partiționat are loc, de exemplu, atunci când un client cumpără un bilet de cinema și apoi află că există o taxă suplimentară de rezervare sau serviciu de 10% – acesta nu este cazul nostru.

Călătorii pot rezerva unul dintre zborurile noastre și pot avea o călătorie sigură, ajungând la prețul exact pe care îl oferim – dar vor putea lua doar un bagaj mic de mână și vor avea o alegere aleatorie a locurilor”, spune un reprezentant, pentru The Times.

Citește și 1,22 EURO PENTRU UN SINGUR BILET DE AVION. EROAREA UNEI COMPANII AERIENE A DEVENIT FERICIREA DE MOMENT A MULTOR CĂLĂTORI

În acest sens, companiile aeriene vor fi obligate să informeze pasagerii despre acest aspect. Fiecare călător trebuie să cunoască taxele suplimentare care se percep. Astfel, turiștii și călătorii din Marea Britanie trebuie să se aștepte la bilete de avion mai scumpe în cazul companiilor Ryanair, Wizzair și EasyJet.

Sursă foto: colaj Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *