May 20, 2024

În prima zi de Paște, mai multe zone din țară au fost lovite de o vreme care a făcut prăpăd. Ploile torențiale însoțite de grindină au făcut ravagii, iar oamenii au suferit pierderi în grădini și livezi. 

Meteorologii au emis avertismente de cod portocaliu și galben pentru fenomenele de grindină, iar autoritățile au trimis mesaje RO-Alert pentru a informa populația. Într-o comună din Prahova, trei mașini au fost luate de o viitură și purtate pe cursul apei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Citește și: METEOROLOGII ACCUWEATHER ANUNȚĂ O LUNĂ MAI ISTORICĂ, ÎN ROMÂNIA. VREME EXTREMĂ ÎN BUCUREȘTI

Duminică (5 mai), în timpul zilei, vijeliile însoțite de grindină au lovit mai multe localități din Prahova, provocând căderi de ploaie însemnate, de până la 40 de litri pe metrul pătrat, și un spectacol electric al cerului, cu fulgere. Un mesaj RO-Alert a îndemnat oamenii să se adăpostească. În comuna Vâlcănești, privirile uimite ale sătenilor de pe mal au asistat la scena în care trei mașini au fost luate de apele pârâului Sărata și purtate pe o distanță de aproximativ un kilometru în aval.

„În localitatea Vâlcăneşti a crescut nivelul pârâului Sărata, au fost luate de viitură trei autoturisme (fără victime, doar una dintre ele este o maşină funcţională, două fiind neutilizate) pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Plopeni se află la faţa locului şi rămâne pentru monitorizare. Pârâul are încă un nivel crescut”, potrivit ISU Prahova.

Șoseaua plină de apă pe Autostrada București-Pitești

Pe Autostrada București – Pitești, șoferii au fost surprinși de o ploaie torențială amestecată cu grindină, transformând șoseaua într-un veritabil pârâu. Circulația s-a desfășurat cu precauție, multe vehicule mergând cu luminile de avarie, iar unii șoferi au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență pentru a evita riscurile.

În nordul județului Mehedinți, condițiile meteo severe au determinat instituirea unui cod portocaliu de vreme rea. În mai multe localități, grindina a căzut timp de minute în șir, provocând panică și daune materiale.

La Baia de Aramă, sistemul de canalizare a fost depășit de ploaia torențială, cedând în fața presiunii apei și provocând inundații pe străzi.

Citește și: FURTUNA RENATA A INTRAT ÎN ROMÂNIA ŞI A FĂCUT RAVAGII! CÂND VA AJUNGE ŞI ÎN BUCUREŞTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *