December 1, 2023

Marc Overmas este implicat într-un scandal monstru. Directorul sportiv a fost condamnat de instanța penală Le Mans joi, 16 noiembrie, pentru agresiune sexuală la locul de muncă. În lacrimi, una dintre fostele sale discipole a povestit ororile la care era supusă.

Un an de suspendare îl așteaptă pe antrenorul de 50 de ani. Tremurând și plângând, o tânără a povestit, în fața instanței penale Le Mans, le a fost supusă atât ea, cât și colegele sale, din decembrie 2021 până în martie 2022:

„Nu ne făcea avansuri atunci când ne antrenam cu alți colegi, ci când eram amândoi”.

Tânăra susține că Marc Overvas a încercat și să o sărute, a mângâiat-o pe șolduri, fese, coapse și pe picioare, mai ales când mergeau la magazinele din Sarthe.

Cum se apără Marc Overmars de acuzații

În fața magistraților, Marc Overmas a venit la costum, gravată, cu ochelari cu ramă neagră. A negat acuzațiile. Pe de altă pate, spune că era prietenos cu fetele și le atingea doar pe umăr sau pe mână. Fostul mare internațional nu a reușit să-i impresioneze pe judecători și s-a ales cu o suspendare de un an. În acest interval, nu mai are voie să se mai atingă de fotbalul din Olanda.

A recunoscut că le-a trimis mesaje cu conținut sexual explicit tinerelor și a fost pedepsit pentru hărțuire sexuală, așa cum se arată și în decizie:

„La examinarea sancțiunii corespunzătoare, comisia de disciplină a avut în vedere că acest caz a fost foarte mediatizat”, se poate citi în hotărâre, care mai reține că acel „comportamentul neadecvat” a durat mult timp și a avut mai multe cazuri identificate.

Amintim faptul că Overmas a renunțat anul trecut la funcția de director sportiv la clubul olandez Ajax și și-a cerut scuze pentru comportamentul său. Ulterior a fost numit director sportiv la clubul belgian Anvers.

(CITEȘTE ȘI: La un pas de moarte! Un fotbalist a dat gol, apoi s-a prăbușit din senin pe teren. Jucătorii au făcut scut în jurul lui)

Decizia tribunalului

Tribunalul Sportiv olandez a decis ca Marc Overmars să se abțină de la „exercitarea oricărei funcții” cu orice organizație afiliată unei asociații olandeze de fotbal pentru o perioadă de doi ani, dintre care unul este suspendat.

Precizăm faptul că interdicția nu îi afectează locul de muncă în Belgia și că este cunoscut în întreaga lume pentru că a jucat la Ajax, Arsenal, Barcelona și echipa națională a Olandei.

(CITEȘTE ȘI: Un fotbalist de origine română a scăpat ca prin minune dintr-un accident, în Italia. E jucătorul unei echipe din prima ligă)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *