December 2, 2023

Un incident șocant a avut loc în satul Bărboasa, comuna Oncești, județul Bacău. Un elev de clasa a VIII-a a fost bătut și umilit de câțiva colegi. Toate acestea s-au întâmplat pentru că bătăușii s-au supărat că băiatul obținuse o notă mai mare la un test. Copilul agresat refuză acum să mai meargă la școală. 

Performanța școlară și notele bune obținute la teste ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru elevi, însă nu la fel se întâmplă și la o școală din județul Bacău. Aici, se pare că aceia care își dau silința și reușesc să aibă note mari sunt aspru pedepsiți de către colegii mai puțin silitori.

(CITEȘTE ȘI: CE S-A ALES DE NICUȘOR, BĂIATUL FUGIT DE ACASĂ DIN CAUZA BĂTĂILOR. 200 DE JANDARMI L-AU CĂUTAT DUPĂ CE A FOST SNOPIT DE PROPRIUL TATĂ. EXCLUSIV)

Elev, snopit în bătaie de către colegi

Un caz revoltător a avut loc recent la o școală din satul Bărboasa, comuna Oncești, județul Bacău. Un copil de numai 14 ani, elev în clas a VIII-a a fost snopit în bătaie și umilit de colegii de clasă. Motivul: a luat o notă prea mare la testul de la limba română.

Incidentul a avut loc luni, 6 noiembrie. La ora de limba română, elevul a aflat că a obținut nota 7 la un test. Acesta lucru nu le-a picat prea bine câtorva colegi de clasă, care l-au amenințat cu bătaia pe tânăr încă din timpul orei, de față cu profesoara.

Atunci când ora s-a terminat, cei patru bătăuși și-au pus amenințările în aplicare. Aceștia l-au bătut pe băiat, l-au scuipat și umilit, toate acestea sub privirile celorlalți colegi, care nu au avut curajul să intervină.

În urma celor întâmplate, elevul bătut i-a povestit mamei sale totul și a refuzat să mai meargă la școală. Se pare că nu este pentru prima dată când băiatul a fost supus unui astfel de tratament la școală. La începutul anului școlar scenariul a fost același, elevul fiind bătut de colegi.

Mama tânărului este revoltată și spune că deși a semnalat agresiunea și prima dată nu a fost luată nicio măsură. De această dată, femeia a anunțat Protecția Copilului Bacău, însă acolo i s-a spus să sune la telefonul copilului – 119. De asemenea, mama băiatului spune că în comuna Oncești nu este post de poliție și dacă este necesară intervenția Poliției, trebuie să anunțe totul la 112.

În urma celor întâmplate, Inspectoratul Școlar Județean Bacău a demarat o anchetă în acest caz de bullying, împreună cu asistentul social, directorul școlii și alte instituții abilitate.

(VEZI ȘI: BOALA FĂRĂ NUME I-A LUAT TREI COPII! TULBURĂTOAREA POVESTE A UNEI MAME DISTRUSĂ PE VIAȚĂ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *