June 15, 2024

Există un semn de circulație care poate fi văzut pe autostrăzile din Europa, iar în condițiile în care nu este respectat de conducătorii auto, amenzile ar putea fi usturătoare. Concret, pot primi o amendă de până la 135 de euro. Iată mai jos, în articol ce reprezintă semnul de circulație ce înfățișează un romb alb pe fundal albastru.

Un alt indicator rutier le dă bătăi de cap unora dintre șoferi. Este vorba despre semnul de circulație în formă de romb alb (care poate fi asemănat cu un diamant), pe un fundal albastru. Acest semn de circulație apare pe autostrăzile din Europa. Însă, ce înseamnă indicatorul și ce amendă primesc șoferii, dacă nu îl respectă?

Vezi și NOU SEMN DE CIRCULAȚIE. CE TREBUIE SĂ FACĂ ȘOFERII ȘI UNDE VA FI ÎNTÂLNIT

Semnul de circulație prezent pe autostrăzile din Europa: romb alb pe fundal albastru

Pe multe șosele din Europa există indicatoare rutiere specifice, dar pe care nu toți șoferii le cunosc. Călătoria într-o țară străină ar putea să îi pună în dificultate pe unii dintre conducătorii auto, în condițiile în care nu cunosc semnificația unora dintre aceste indicatoare rutiere.

De data aceasta, aveam în prim-plan semnul de circulație care are forma unui romb alb pe fundal albastru. Însă, ce reprezintă acest indicator rutier? A fost introdus în Franța, recent, putând fi întâlnit în apropiere de Strasbourg, Rennes, Lyon, Grenoble, Nantes și în zona Parisului.

Vezi și INDICATORUL RUTIER CU 3 PERSOANE ÎNTR-UN AUTOTURISM. PUȚINI ȘOFERI ȘTIU CE ÎNSEAMNĂ. UNDE POATE FI ÎNTÂLNIT ACEST SEMN DE CIRCULAȚIE CIUDAT

Amendă de până la 135 de euro pentru șoferii care nu respectă regulile

Prin acest semn de circulație, conducătorul auto este înștiințat de existența unor benzi speciale, dar care nu pot fi utilizate de toți șoferii. Concret, indicatorul se va regăsi în zonele care sunt rezervate autobuzelor, taxiurilor, dar și pentru alte mijloace de transport public. Totodată, France Bleu, post de radio francez, anunță că benzile pot fi folosite și de mașinile electrice care trasportă mai mult de 2 persoane.

În condițiile în care șoferii nu se supun noii reguli, riscă o amendă de până la 135 de euro. Iar vehiculele vor fi supravegheate de camere inteligente. Prin introducerea acestui nou indicator se dorește încurajarea utilizării transportului în comun, ca măsură pentru protecția mediului, arată ziarulromanesc.de.

Citește și AMENDĂ DE 725 DE LEI PENTRU ȘOFERII ROMÂNI CARE UITĂ SĂ SCHIMBE ACESTE ELEMENTE DE PE MAȘINĂ. SUNT MULȚI CONDUCĂTORI AUTO CARE RISCĂ

Semnul de circulație nou în România – săgeata întoarsă

De altfel, și în România există un nou semn rutier. A fost introdus anul acesta și poate crea o confuzie reală, pentru că seamănă cu un alt indicator rutier – există o asemănare cu semnul prin care se anunță existența unui sens giratoriu. Noul semn de circulație are o săgeată întoarsă și apare în zonele în care conducătorilor auto li se permite întoarcerea vehiculelor. Mai multe detalii se regăsesc AICI.

Sursă foto: ziarulromanesc.de, Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *