May 24, 2024

Vești importante pentru ucraineni! Autoritățile din Kiev se tem de un eventual atac din partea Rusiei în preajma sărbătorilor Pascale, motiv pentru care fac un apel de urgență în rândul cetățenilor. De altfel, după o serie de atacuri ruse din ultima perioadă, pe data de 5 mai – în prima zi de Paște – măsurile de securitate din capitala ucraineană vor fi întărite, mai ales în jurul marilor adunări publice. 

Astfel, potrivit presei străine, în urma atacurilor și loviturilor aeriene asupra Kievului din ultima perioadă, Serhii Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev, le-a reamintit ucrainenilor că țara lor se află într-un război cu Rusia și i-a sfătuit să evite să meargă la biserică în noaptea de Înviere, să evite să se deplaseze în locurile aglomerate, cel mai indicat fiind să urmărească slujba de Paște online sau la televizor.

Citește și: BĂRBAŢII APŢI DE LUPTĂ SUNT CHEMAŢI ACASĂ! ORDINUL A FOST DAT PENTRU TOŢI UCRAINENII CARE AU VÂRSTA MOBILIZĂRII

Ucrainenii sunt sfătuiți să nu meargă la biserică în ziua de Paște

Șeful administrației militare a subliniat faptul că este posibilă o intensificare a atacurilor cu rachete din partea armatei ruse în astfel de ocazii. Starea de asediu în ziua de Paște, de la miezul nopții până la ora 05:00, va rămâne în vigoare, peste 23.000 de ofițeri de poliție având sarcina de a menține ordinea și de a monitoriza situația în zonele cheie din Kiev.

„Dragi locuitori ai Kievului, dacă este posibil, urmăriți slujbele online – la televizor sau pe YouTube sau Facebook. Dacă tot vreți să mergeți la biserică, aveți grijă de siguranța voastră! Încercați să evitați aglomerațiile mari. Nu uitați, țara este în război. Dușmanul nostru nu are nimic sacru. Chiar și în zilele atât de luminoase ale sărbătoririi Învierii Domnului, ne putem aștepta la fapte rele de la agresori. Amenințarea de atacuri cu rachete nu a fost eliminată”, a transmis Serhii Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev (KMVA), pe Telegram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *