May 20, 2024

România nu duce lipsă de obiective turistice. Natura a fost generoasă cu țara noastră, motiv pentru care ne putem bucura de peisaje superbe în anumite zone. Transalpina și Transfăgărășanul, două șosele care străbat munții, atrag mulți turiști datorită faptului că oferă o priveliște sublimă. Recent, a fost deschisă o nouă cale de circulație prin munți, considerată de vizitatori mult mai frumoasă decât cele menționate anterior.

Cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (2.145 metri), Transalpina este cea mai înaltă șosea din România. Drumul are o lungime de 148,2 kilometri și străbate Munții Parâng de la sud la nord, făcând legătura între orașele Novaci (județul Gorj) și Sebeș (județul Alba).

Citește și: NOUA TAXĂ DE DRUM PE CARE ȘOFERII TREBUIE SĂ O ACHITE. TRAVERSEAZĂ O ZONĂ MONTANĂ SPECTACULOASĂ DIN ROMÂNIA

Transfăgărășanul este cel mai lung drum din România (151 de kilometri) care trece prin munți. Șoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Șoseaua din România care a întrecut Transalpina și Transfăgărășanul

Atât Transalpina, cât și Tranfăgărășanul au reușit să atragă zeci de mii de turiști, oamenii fiind impresionați de peisajele de poveste. Totuși, de curând, a fost deschisă o nouă șosea, considerată mai frumoasă decât acestea două.

Drumul va lega o serie de localități din Munții Apuseni, pornind din Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat și ajungând în Bucium Cerbu, aproape de Abrud.

Șoseaua care este considerată mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul

Șoseaua care a impresionat turiștii poartă numele de Transapuseana, iar până acum a fost deschis circulației lotul 1, care are o lungime de 43 de kilometri. Iată reperele prezentate în recepția din data de 29 aprilie 2024, potrivit Știri de Cluj:

  • strat de beton asfaltic BA16: 26 de mii de tone/277 de mii de mp
  • strat de binder: 41 de mii de tone
  • fundație de piatră spartă – 44 de mii de metri mc
  • beton la lucrări de consolidare – 25 de mii de mc
  • parapet metalic – 23 de mii de ml
Transapuseana este un drum emblematic pentru județul Alba

Transapuseana oferă vizitatorilor peisaje spectaculoase, iar autoritățile speră ca, în acest fel, zona să se dezvolte, atât din punct de vedere social, cât și turistic. Mai mult decât atât, drumul are și o utilitate importantă – va lega Munții Apuseni de nodul de autostradă de la Aiud. Șoseaua proaspăt inaugurată este emblematică pentru județul Alba și poartă mai multe denumiri, precum Drumul Apusenilor, Transalpina de Apuseni sau Transapuseni.

Citește și: LOCUL DIN ROMÂNIA ÎN CARE OAMENII S-AU ÎNTORS ÎN TIMP, ÎN 1888. CEL MAI CIUDAT FENOMEN DIN 2024 SE DESFĂȘOARĂ ÎN JUDEȚUL BUZĂU, LOCALITATE NĂIENI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *