June 15, 2024

Un fenomen foarte rar și spectaculos a fost observat recent, transformând cerul României într-un adevărat spectacol vizual.

Norii mammatus, cunoscuți pentru aspectul lor unic, au creat o atmosferă impresionantă deasupra orașului, oferind un spectacol natural memorabil.

Norii Mammatus încântă Hunedoara

Într-o seară, locuitorii din Hunedoara au avut parte de o priveliște inedită. După o perioadă de condiții meteorologice extreme care au afectat recent România, norii mammatus și-au făcut apariția între două furtuni.

Acești nori, remarcabili prin forma lor distinctivă de pungi suspendate, au acoperit cerul, oferind un contrast spectaculos pe fundalul galben al apusului.

Fenomenul a fost deosebit de vizibil în zona orașului Deva, unde condițiile meteorologice speciale au permis formarea acestor nori.

Cum se formează Norii Mammatus

Norii Mammatus se formează atunci când aerul rece coboară la altitudini joase în timpul furtunilor, creând structuri asemănătoare unor pungi suspendate.

Aceste formațiuni unice pot acoperi întreg cerul și sunt rareori întâlnite în România, făcând spectacolul deasupra Hunedoarei cu atât mai fascinant.
Norii Mammatus: caracteristici, origine și formare | Meteorología en Red

Vremea extremă continuă în România

În ultima perioadă, România a fost afectată de o serie de fenomene meteorologice extreme. După temperaturi foarte ridicate, meteorologii au emis avertizări de vreme rea, inclusiv descărcări electrice, vijelii și ploi torențiale.

Aceste condiții vor persista și în zilele următoare, afectând diverse regiuni ale țării.

Autoritățile au emis avertizări de cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe: Tulcea, Dolj, Olt, Constanța, Galați, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomița, Călărași, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov.

Românii se confruntă astfel cu o vreme extrem de variabilă, alternând între temperaturi caniculare și fenomene meteorologice violente.

Norii mammatus au oferit un spectacol rar și fascinant locuitorilor din Hunedoara, demonstrând din nou capriciile vremii.

În timp ce astfel de fenomene continuă să surprindă și să uimească, este important ca populația să rămână informată și pregătită pentru orice schimbare bruscă a condițiilor meteorologice.

Monitorizarea continuă a prognozelor meteo și respectarea avertizărilor emise de autorități sunt esențiale pentru siguranța și bunăstarea tuturor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *