May 24, 2024

Este început de săptămână, așa că este momentul să ne exersăm puțin mintea. Pentru astăzi propunem un test de logică.

Acesta vine din sfera matematicii și a stârnit numeroase controverse în mediul online.

Deși la prima vedere testul pare unul simplu este nevoie de ceva mai multă atenție și puțină inspirație pentru a găsi rezolvarea.

Se supunea atenției un exercițiu de clasa a 4-a, dar care a dat mari bătăi de cap adulților.

Așa cum spuneam, testul de astăzi i-a pus în dificultate pe mulți, iar rezolvarea lui necesită atenție și concentrare. În general, testele de logică sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ.

Iar cei care vor reuși să deslușească testul de mai jos sunt felicitați și aplaudați. Problema nu este una ușoară și a dat naștere la numeroase controverse.

Care este ora cea mai apropiată de miezul nopții?

Recent, în mediul online, a apărut un test ce îi pune în dificultate pe adulți. Deși exercițiul de logică este destinat copiilor de clasa a 4-a, a stârnit numeroase dispute între părinții ce au încercat să îl rezolve.

Întrebarea care se pune este: „Care este cea mai apropiată oră de miezul nopții?” De asemenea, s-au oferit și patru variante de răspuns:

A: ora 11:55 a.m.

B: ora 12:06 a.m.

C: ora 11:50 a.m.

D: 12:03 a.m.

În ceea ce privește răspunsul, cei care au încercat să rezolve testul de logică au eliminat din start varianta B (ora 12:06) și varianta C (ora 11:50). Iar marea dispută s-a dat între variantele A (ora 11:55) și D (ora 12:03).

Mulți au fost de părere că răspunsul corect este varianta A, motivând alegerea cu argumentul că ora 11: 55 a.m. este cea mai târzie oră și mai sunt cele mai puține ore până la miezul nopții.

Însă, după numeroase dezbateri în mediul online, s-a stabilit că răspunsul corect este varianta D. Asta pentru că mai sunt doar 3 minute distanță de miezul nopții.

Dar au existat și mulți care au contrazis această soluție, fiind „păcăliți” de faptul că nu poți alege această variantă fiindcă timpul nu merge înapoi, deci trebuie să te raportezi la orele următoare, în sensul acelor de ceasornic.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *