

Parerea noastra conteaza!
Când vrei ceva rapid, gustos și fără ingrediente de origine animală, tocănița de ciuperci este alegerea perfectă. Se face din ingrediente accesibile, este plină de aromă și merge de minune cu mămăliguță sau o felie de pâine caldă.
Este genul de mâncare care te încălzește și îți aduce aminte de mesele de acasă.
400 g ciuperci champignon (sau alte ciuperci)
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
Sare, piper, cimbru (după gust)
Pătrunjel verde (pentru servit)
Toacă ceapa și usturoiul mărunt și călește-le în ulei până devin aurii.
Adaugă ciupercile tăiate felii și gătește-le până scad și se rumenesc ușor.
Pune pasta de tomate, condimentele și puțină apă (50 ml). Lasă să fiarbă 5-6 minute până se îngroașă sosul.
Presară pătrunjel proaspăt deasupra și servește cu mămăliguță sau pâine proaspătă.